Θεοδωρίδου: Σημαντικός ο εμβολιασμός των παιδιών με αυξημένο κίνδυνο – Ποιες είναι οι κατηγορίες

Θεοδωρίδου: Σημαντικός ο εμβολιασμός των παιδιών με υποκείμενα νοσήματα

Το τελευταίο 10ημερο του Ιουλίου ανακοινώθηκε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η σύσταση για των εμβολιασμών των παιδιών από 12 ως 15 ετών.

Στην σημερινή τακτική ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών, η Πρόεδρος της Επιτροπής, Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε πως είναι σημαντικός ο εμβολιασμός των παιδιών με αυξημένο κίνδυνο, όπως τα παχύσαρκα παιδιά, αυτά με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, με νευρομυικές παθήσεις, ανοσοανεπάρκεια, σύνδρομα και νευροαναπτυξιακά προβλήματα. 

Σημείωσε ακόμη, ότι τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί είναι αυτά της τεχνολογίας mRna (Pfizer και Moderna), ενώ συνεχίζονται οι μελέτες και για μικρότερες ηλικίες με τροποποίηση της δόσης. Όσον αφορά τις παρενέργειες, η κα Θεοδωρίδου σημείωσε, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία από τις μελέτες που έχουν γίνει, είναι ότι  οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι οι τυπικές των εμβολίων.

Όπως σημείωσε, μετά τις διακοπές, και στις προετοιμασίες για το σχολείο, σε συνεργασία με τον παιδίατρο, θα πρέπει να μπει στον προγραμματισμό και ο εμβολιασμός του παιδιού από την οικογένεια.

Διαβάστε επίσης:

Γώγος: Συνιστάται ο άμεσος εμβολιασμός παιδιών και νέων άνω των 12 ετών

Μ. Θεοδωρίδου: “Ο εμβολιασμός των εφήβων δεν θα γίνει αφορμή διακρίσεων, κυρίως στον εκπαιδευτικό τομέα”

Δάσκαλοι στις ΗΠΑ: “Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός μας για την προστασία των μαθητών μας!”