Θεσσαλονίκη: Η απαράδεκτη συμπεριφορά μιας καθηγήτριας εναντίον μαθήτριας που φιλοξενείται στο Χαμόγελο του Παιδιού

Η απαράδεκτη και άκρως καταδικαστέα συμπεριφορά με την οποία μια καθηγήτρια στην Καλαμαριά απευθύνθηκε σε 14χρονη μαθήτριά της, η οποία φιλοξενείται σε σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην σχολική όσο και στην εξωσχολική κοινότητα. Το περισταστικό ήρθε στο φως χάρη σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, το οποίο μάλιστα επιβεβαίωσε και με δήλωσή του ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού.

Το χρονικό της υπόθεσης

H καθηγήτρια Γυμνασίου της Καλαμαριάς διάλεξε τον πιο ταπεινωτικό και απαράδεκτο τρόπο για να κάνει παρατήρηση σε 14χρονη μαθήτρια που μιλούσε με την διπλανή της.  Η καθηγήτρια αντιλήφθηκε τη συνομιλία, πλησίασε την ανήλικη και κάθισε ακριβώς από πάνω της και φέρεται να είπε: «Εσείς στο Χαμόγελο του Παιδιού δεν μιλάτε. Μη νομίζεις ότι μπορείς να μιλάς μέσα στην τάξη». Η 14χρονη, που δεν έχει μητέρα, ξέσπασε σε κλάματα μέσα στην τάξη. Πολλοί από τους υπόλοιπους μαθητές αποφάσισαν να αντιδράσουν.

Η δήλωση του Κώστα Γιαννόπουλου, προέδρου του Χαμόγελο του Παιδιού

«Δυστυχώς είναι μία από τις πολλές περιπτώσεις που συμβαίνουν. Υπάρχουν κάποιοι εκπαιδευτικοί που ξεχωρίζουν κάποια παιδιά, τα υποβιβάζουν και τα προσβάλουν. Στην περίπτωση αυτή με δική μας παρέμβαση, το θέμα το χειρίστηκε καλά η διευθύντρια του σχολείου και η καθηγήτρια ζήτησε συγγνώμη από τη μικρή». Ο κύριος Γιαννόπουλος μάλιστα εξέφρασε τη χαρά του που οι συμμαθητές της 14χρονης στάθηκαν στο πλευρό της. «Αν και είναι τιμή όσων παιδιών μεγαλώνουν στο Χαμόγελο, δεν είναι ωραίο να τα στιγματίζεις. Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι είναι ακατάλληλοι για εκπαιδευτικοί», ανέφερε.