Θρήνος στο Πολυτεχνείο Κρήτης: “Έφυγε” από τη ζωή 39χρονος διδάκτορας, μπαμπάς ενός μικρού παιδιού

Θρήνος στο Πολυτεχνείο Κρήτης: "Έφυγε" από τη ζωή 39χρονος διδάκτορας, μπαμπάς ενός μικρού παιδιού

Στο πένθος βυθίστηκε το Πολυτεχνείο Κρήτης στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του διδάκτορα Γεώργιου Ταϊρίδη, ο οποίος άφησε ξαφνικά την τελευταία του πνοή σε ηλικία 39 ετών.

«Με βαθύτατα αισθήματα θλίψης και πόνου, το Πολυτεχνείο Κρήτης αποχαιρετά σήμερα ένα αγαπητό μέλος του, τον Δρ. Γεώργιο Ταϊρίδη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία μόλις 39 ετών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Στεκόμαστε συγκλονισμένοι μπροστά στην αιφνίδια απώλειά του και συμπαραστεκόμαστε με σεβασμό, απευθύνοντας τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, στη σύζυγό του, στο μικρό παιδάκι του και στους οικείους του. Αιωνία του η μνήμη», επισημαίνεται καταληκτικά στην ανακοίνωση του Ιδρύματος.

Το Ακαδημαϊκό Έργο του

Ο Δρ. Γεώργιος Ταϊρίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983. Σπούδασε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έλαβε το Δίπλωμα του Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης το 2005. Στη συνέχεια, ήρθε στο Πολυτεχνείο Κρήτης και συγκεκριμένα στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (ΜΠΔ), απ’ όπου έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα το 2009 και Διδακτορικό Δίπλωμα το 2016 με επιβλέποντα τον Καθηγητή Γεώργιο Σταυρουλάκη. Η μεταπτυχιακή του διατριβή είχε θέμα «Προσομοίωση σύνθετων ευφυών μηχανικών συστημάτων με αισθητήρες και διεγέρτες από πιεζοηλεκτρικά υλικά. Σύνδεση με ευφυείς μεθόδους ελέγχου», ενώ η διδακτορική του διατριβή είχε τίτλο «Σχεδιασμός και βελτιστοποίηση κατασκευών με ευφυή έλεγχο». Μαζί με τους συνεργάτες του δημοσίευσε άρθρα σε διεθνή περιοδικά και σε πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων πάνω σ’ αυτά τα ερευνητικά αντικείμενα.

Ο Δρ. Γεώργιος Ταϊρίδης είχε σημαντική εμπειρία συμμετοχής σε ερευνητικά προγράμματα και τα τελευταία χρόνια υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), καθώς και Επισκέπτης Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Conservatoire National des Arts et Métiers του Παρισιού. Παλαιότερα, διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης της Βουλής των Ελλήνων, καθώς και Μηχανικός Ασφάλειας Πληροφοριών στη Σλοβενία. Για αρκετά χρόνια ήταν υπεύθυνος των εργαστηριακών ασκήσεων σε πολλά μαθήματα της Σχολής ΜΠΔ του Πολυτεχνείου Κρήτης. Δίδαξε επίσης ως εξωτερικός διδάσκων μαθήματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (αυτοδύναμη διδασκαλία), τόσο στο τότε ΤΕΙ Κρήτης και νυν ΕΛΜΕΠΑ («Βιομηχανικά Συστήματα και Συντήρηση» και «Δυναμική και ταλαντώσεις»), όσο και στη Σχολή ΜΠΔ του Πολυτεχνείου Κρήτης («Δυναμική, ταλαντώσεις και Έλεγχος Κατασκευών», «Συστήματα Ελέγχου Ι και ΙΙ», «Τεχνική Μηχανική – Στατική» και «Ηλεκτρονική»).

Διαβάστε επίσης:

Πανομοιότυπες δίδυμες παντρεύονται πανομοιότυπους δίδυμους και αποκτούν… πανομοιότυπα μωρά!

Ορχομενός: 15χρονος παρέσυρε με μηχανή και εγκατέλειψε 17χρονο – Δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Καταγγελία σε Γυμνάσιο της Κορινθίας: Λευκό βαν προσεγγίζει μαθήτριες και τις παρενοχλεί