Τι απαντά το Youtube για την εμφάνιση του Momo Challenge σε video της Πέππα

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες εξ’ αιτίας δημοσιευμάτων που θέλουν την τρομακτική φιγούρα Momo να εμφανίζεται ξαφνικά μέσα σε παιδικά video που προβάλλονται στο Youtube.

Μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν την είδηση σημειώνοντας μάλιστα ότι γονείς διαρκώς μιλούν για στιγμιότυπα με την πρωταγωνίστρια  του παιχνιδιού αυτοκτονίας Momo να εμφανίζεται ακόμα και σε video με την μικρή γουρουνίτσα Πέππα – την οποία λατρεύουν τα παιδιά πολύ μικρής ηλικίας και όχι μόνο.

Πριν λίγες μέρες, μάλιστα, έγινε γνωστό ότι δύο παιδιά ηλικίας 6 και 5 ετών παραπονέθηκαν στις μητέρες τους για ένα τρομακτικό πρόσωπο που τα απειλεί ότι θα σκοτώσει την οικογένειά τους. Το αγοράκι, μάλιστα, τρομοκρατήθηκε τόσο που για αρκετές μέρες δεν άφηνε την μητέρα του να απομακρυνθεί από κοντά του!

Διαβάστε εδώ τα όσα τρομακτικά ισχυρίζονται πως είδαν τα παιδιά.

Απέναντι σε όλες αυτές τις καταγγελίες το Youtube δεν είχε δώσει κάποια επίσημη απάντηση μέχρι εχθές, οπότε και έβγαλε ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα του.

Η ανακοίνωση αναφέρει

«Πολλοί από εσάς έχετε μοιραστεί μαζί μας τις ανησυχίες σας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την πρόκληση Momo – έχουμε δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε αυτές τις αναφορές.

Μετά από πολλή ανασκόπηση πρόσφατα δεν έχουμε δει στοιχείασε video μας που να προωθούν το Momo Challenge στο Youtube.

Τα βίντεο που ενθαρρύνουν επιβλαβείς και επικίνδυνες προκλήσεις είναι σαφώς αντίθετα με τις πολιτικές μας, συμπεριλαμβανομένης και της πρόκλησης του Momo.

Παρ’ ότι υπάρχουν αναφορές τύπου για αυτή την πρόκληση, δεν είχαμε πρόσφατους συνδέσμους που να επισημαίνονται ή να μοιράζονται μαζί μας από το YouTube που παραβιάζουν τις Οδηγίες της Κοινότητας.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι επιτρέπουμε στους δημιουργούς να συζητούν, να αναφέρουν ή να «εκπαιδεύουν» τους ανθρώπους σχετικά με την πρόκληση / χαρακτήρα Momo στο YouTube. Έχουμε δει στιγμιότυπα οθόνης και μικρογραφίες με αυτόν τον χαρακτήρα σε αυτά.

Για να διευκρινιστεί, δεν είναι αντίθετο με τις πολιτικές μας να συμπεριλάβουμε την εικόνα του χαρακτήρα Momo στο YouTube.

Συνεπώς, η συγκεκριμένη εικόνα δεν επιτρέπεται στην εφαρμογή Kids YouTube και προσπαθούμε να την αποκλείσουμε και από το περιεχόμενο της πλατφόρμας YouTube Kids».

Διαβάστε εδώ την επίσημη ανακοίνωση.

Η εταιρεία δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Μοιράστηκε στο Twitter με τους followers της ένα σχόλιο, το οποίο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Διαβάστε το

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάτι σχετικά με το Momo Challenge: Δεν έχουμε πρόσφατες αποδείξεις για video που προωθούν το Momo Challenge στο Youtube. Τα video που ενθαρρύνουν επικίνδυνες προκλήσεις είναι αντίθετα με την πολιτική μας».

Τα σχόλια κάτω από το συγκεκριμένο tweet ήταν πολλά και ποικίλα, με αρκετούς χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης να αναφέρουν ότι εφ’ όσον μια τόσο μεγάλη πλατφόρμα – όπως το Youtube – κάνει αναφορά στο παιχνίδι αυτό με το όνομά του, το προωθεί κιόλας.

Άλλοι σημείωσαν ότι το Youtube θα έπρεπε να ενημερώνει τον κόσμο για το Momo Challenge και όχι να απαντά σε αρνητικές κριτικές.

Σημειώνεται ότι σήμερα έγινε γνωστό επίσης ότι το Youtube αφαιρεί τα σχόλια από όλα τα video που συμμετέχουν ανήλικα παιδιά, σε μια προσπάθειά του να μειώσει τον κίνδυνο έκθεσής τους στους παιδόφιλους.

Διαβάστε τι ακριβώς αποφασίστηκε εδώ.