Τι απέγινε η 19χρονη που πέταξε το μωρό της σε κάδο απορριμάτων στην Πετρούπολη;

Ήταν Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου όταν η είδηση για ένα νεογέννητο, νεκρό βρέφος που βρέθηκε πεταμένο σε κάδο απορριμμάτων, συγκλόνιζε την χώρα μας.

Ένας ρακοσυλλέκτης είχε εντοπίσει το άψυχο, μικρό σωματάκι την ώρα που έψαχνε τον κάδο και αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία, η οποία ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό εκείνων που κατέφυγαν σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη.

Τελικά, μετά από λίγες ημέρες, αποκαλύφθηκε ότι το μωρό δεν είχε πετάξει στον κάδο κάποιος άγνωστος, αλλά η ίδια του η μητέρα!

Η υπόθεση μετά από αυτό πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης, με την 19χρονη κοπέλα να παραδέχεται και να περιγράφει τι ακριβώς έκανε εκείνη την νύχτα. «Δεν το είπα στη μητέρα μου για να αποφύγω την αντίδρασή της. Στις 11:30 το βράδυ ξεκίνησε η διαδικασία του τοκετού. Η μητέρα μου με βοήθησε στον τοκετό, εγώ τύλιξα με κορδόνι το λαιμό του νεογέννητου και έφραξα το στόμα του με κομμάτια χαρτιού». 

Τι κάνει σήμερα η 19χρονη βρεφοκτόνος

Η κοπέλα είχε κριθεί προφυλακιστέα τον περασμένο Μάιο, ενώ κατηγορούμενη ήταν και η μητέρα η οποία φαίνεται ότι τη συνέδραμε.

Η 19χρονη είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε αντιληφθεί πως ήταν έγκυος και όταν το συνειδητοποίησε τρομοκρατήθηκε. Κράτησε μυστική την εγκυμοσύνη της, αλλά και τον τοκετό της, ώσπου την έπιασε αιμορραγία.

Έξι μήνες μετά την απόφαση για την προφυλάκισή της η ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε να της δώσει μία δεύτερη ευκαιρία. Η 19χρονη είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενη τον περασμένο Μάιο από το δικαστικό συμβούλιο το οποίο έλυσε τη διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα και διέταξε να μπει στις φυλακές. Ο συνήγορος της 19χρονης Σπύρος Δημητρίου τόνισε: «Ευχαριστούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη που αποφάσισε με ψυχραιμία και δίνει στην κοπέλα μία ευκαιρία για τη ζωή της».

Να σημειωθεί πως η 19χρονη αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία μαζί με την μητέρα της.