Τι έδειξαν οι κάμερες για το ατύχημα στο λούνα παρκ – Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών

Τι έδειξαν οι κάμερες για το ατύχημα στο λούνα παρκ - Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών

Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες του ατυχήματος στο Allou Fun Park το βράδυ της περασμένης Τρίτης, εξαιτίας του οποίου δύο παιδιά παραμένουν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, η εταιρεία υποστηρίζει πως οι κάμερες ασφαλείας ήταν απενεργοποιημένες, ενώ όσες λειτουργούν είναι απλά καταγραφικές αφού δεν επιτρέπεται να κρατούν αρχείο λόγω του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα.

Έτσι, οι αρχές περιμένουν την έρευνα του πραγματογνώμονα που αναμένεται να εξετάσει αν το παιχνίδι λειτουργούσε κανονικά και ποιες είναι συνθήκες κάτω από τις οποίες τα τέσσερα παιδιά εκσφενδονίστηκαν σε παρακείμενους θάμνους.

Η κατάσταση της υγείας των νεαρών

Την ίδια ώρα, στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, σε σοβαρή κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται η 21χρονη που τραυματίστηκε στο τρενάκι, έχοντας υποστεί διάσειση. Στο ίδιο νοσοκομείο βρίσκεται και ο 24χρονος που φέρει κακώσεις στη σπλήνα.

Το σοβαρό ατύχημα προκάλεσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Έτσι, ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της μοιραίας πρόσκρουσης.

“Το τρενάκι δεν εκτροχιάστηκε”

Αναφορικά με το πώς έγινε το ατύχημα, οι συγγενείς των τραυματιών κάνουν λόγο για εκτροχιασμό εξαιτίας της χαμηλής στάθμης του νερού στο σημείο τερματισμού.

Ωστόσο, η εταιρεία απαντά πως το τρενάκι δεν εκτροχιάστηκε, ενώ τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλούς λειτουργίας του παιχνιδιού La Isla. Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της εταιρείας.

Η ανακοίνωση της TUV Hellas:

«Σε συνέχεια του ατυχήματος που σημειώθηκε το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου στο Allou! Fun Park, ο Φορέας μας από την πρώτη στιγμή συνεργάζεται με τη διοίκηση της ιδιοκτήτριας εταιρίας και όλες τις αρμόδιες αρχές για την αξιολόγηση της κατάστασης του παιχνιδιού – ψυχαγωγικής διάταξης μετά το ατύχημα.

Σήμερα, 07 Σεπτεμβρίου, με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της ιδιοκτήτριας εταιρείας, επιθεωρητές μας μετέβησαν στο χώρο του παιχνιδιού για να ελέγξουν την κατάστασή του και την ομαλή λειτουργία των τεχνικών διατάξεων ασφαλείας, όπου και δεν διαπιστώθηκε δυσλειτουργία αυτών.

Ο Φορέας μας επιθεωρεί περιοδικά (ετησίως) τα παιχνίδια/ εγκαταστάσεις του πάρκου και εκδίδει Εκθέσεις Επιθεώρησης.

Έτσι, και για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2021 και με επανέλεγχο τον Ιούνιο του 2022, εκδόθηκαν οι σχετικές Εκθέσεις Επιθεώρησης και επιβεβαιώθηκε η καλή του κατάσταση και η ασφαλής λειτουργία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ψυχαγωγικές διατάξεις του Allou! Fun Park ελέγχονται από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) από το 2006 με ιδία πρωτοβουλία των εκάστοτε διοικήσεων και χωρίς να έχει προκληθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα, πλην του προαναφερθέντος.

Με προτεραιότητα την υγεία των επιβαινόντων που τραυματίστηκαν, ευχόμαστε ολόψυχα ταχεία ανάρρωση και παραμένουμε στη διάθεση των αρμοδίων αρχών για κάθε βοήθεια που θα ζητηθεί, σε οποιοδήποτε στάδιο της σχετικής έρευνας».

Αναμένονται απαντήσεις

Σήμερα, Πέμπτη, θα οριστεί πραγματογνώμοντας, ο οποίος θα ρίξει φως στα αίτια του ατυχήματος. Αυτός θα βρεθεί στο σημείο για αυτοψία και με την έκθεσή του θα ξεκαθαριστούν οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος.

Επιπλέον, απαντήσεις αναμένεται να δώσουν οι καταθέσεις των τραυματιών στο Αστυνομικό Τμήμα του Ρέντη καθώς και οι γνωματεύσεις των γιατρών για τα τραύματα που φέρουν όσοι επέβαιναν στο τρενάκι.

Διαβάστε ακόμα:

Ατύχημα στο λούνα παρκ της Αττικής: Στο μικροσκόπιο το βαγόνι – Όσα λέει ένας από τους τραυματίες – Νέα ανακοίνωση από το πάρκο

Ατύχημα στο λούνα παρκ της Αττικής:”Δεν εκτροχιάστηκε βαγόνι, ίσως δεν κάθονταν σωστά” δηλώνει η υπεύθυνη

Ατύχημα στο μεγαλύτερο λούνα παρκ της Αττικής: Σε σοβαρή κατάσταση δύο από τους τραυματίες