Πέμπτη 20 Αυγούστου, 19:01
Array
(
    [category] => Αποδράσεις - Ταξίδια
    [link] => https://www.infokids.gr/category/psychagogia/apodraseis-taksidia/
    [id] => 67
)

Ατύχημα στο λούνα παρκ της Αττικής: Στο μικροσκόπιο το βαγόνι – Όσα λέει ένας από τους τραυματίες – Νέα ανακοίνωση από το πάρκο

Σοβαρή είναι η κατάσταση της υγείας των δύο από τους τέσσερις νέους που τραυματίστηκαν ενώ διασκέδαζαν σε γνωστό πάρκο ψυχαγωγίας της Αθήνας. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία ενώ ο υπεύθυνος του λούνα παρκ συνελήφθη. Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία δηλώνει πως κινήθηκε βάσει του πρωτοκόλλου ασφαλείας.

Απαντήσεις στο πώς σημειώθηκε το ατύχημα με τους τέσσερις τραυματίες σε παιχνίδι του Allou Fun Park το βράδυ της Τρίτης (6/9) αναζητούν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση. Ένας 24χρονος έχει υποστεί ρήξη σπλήνας, μία κοπέλα 21 ετών έχει διασωληνωθεί με σοβαρές κακώσεις στον θώρακα, μία 22χρονη νοσηλεύεται με διάσειση, ενώ ένας έλαβε το βράδυ της Τρίτης τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησε από το νοσοκομείο.

Τα 3 σενάρια για το πώς συνέβη το ατύχημα

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο για να ελέγξουν τον χώρο του ατυχήματος η εικόνα που συνάντησαν ήταν αυτή ακριβώς που αποτύπωσε το protothema.gr στις φωτογραφίες που κατέγραψε χωρίς, ωστόσο, να μπορούν να διαλευκάνουν εάν το βαγόνι εκτροχιάστηκε και έφυγε μαζί με τα παιδιά ή οι νεαροί πετάχτηκαν λόγω της ταχύτητας εκτός βαγονιού και αυτό παρέμεινε στις ράγες του.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ: ΔΕΝ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΤΗΚΕ ΒΑΓΟΝΙ, ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΚΑΘΟΝΤΑΝ ΣΩΣΤΑ

Σε δηλώσεις της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Δεκατιανοι», η Μαρία Σταυριανάκη, υπεύθυνη επικοινωνίας του γνωστού λούνα παρκ ξεκαθάρισε ότι«Να βεβαιώσω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού».

Όπως ανέφερε η κ. Σταυριανάκη φωτογραφία που δημοσιεύθηκε και δείχνει βαγόνι εκτός ράγας, η υπεύθυνη του πάρκου ισχυρίστηκε πως δεν πρόκειται για τη βάρκα του συμβάντος, αλλά για εφεδρική που πάντα υπάρχει στο πλάι του παιχνιδιού.

Παράλληλα, είπε ακόμη πως δεν υπήρχε πρόβλημα με τη στάθμη του νερού στο παιχνίδι, πως δεν είχε καμία βλάβη και πως λειτουργούσε κανονικά και πριν και κατά την ώρα που συνέβη το ατύχημα.

«Ένας λόγος που μπορεί να προκαλέσει κάποιον να ‘’φύγει’’ μέσα από το βαγόνι του, είναι ενδεχομένως και χωρίς να κατηγορεί το πάρκο κανέναν αυτή τη στιγμή γιατί δε μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, είναι να μην είναι σωστά καθισμένος στη θέση του. Να σηκωθεί», είπε η κ. Σταυριανάκη. Διαβεβαίωσε ότι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι τα τραυματισμένα παιδιά και είπε πως το πάρκο θα είναι δίπλα στους τραυματίες.

Νέα ανακοίνωση του Allou! Fun Park για το ατύχημα

“Oυδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού” αναφέρει το πάρκο ψυχαγωγίας Allou! Fun Park, σε ανακοίνωση για το ατύχημα που συνέβη χθες το βράδυ.

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης το Allou! Fun Park, ενημερώνει ότι “ Η διοίκηση του πάρκου έχει ζητήσει από τις αρχές να σταλεί ανεξάρτητος πραγματογνώμονας στο πάρκο για να επιβεβαιώσει την ασφάλεια του παιχνιδιού. Να σημειωθεί ότι το πιστοποιητικό ασφαλείας της TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού είναι εν ισχύ. 

Επιπρόσθετα, ο νόμιμος εκπρόσωπος του πάρκου αφέθηκε ελεύθερος από την εισαγγελία ποινικής δίωξης, όπου είχε προσαχθεί, χωρίς να υπάρξει αυτόφωρη διαδικασία. 

 Προς διόρθωση λανθασμένων αναρτήσεων, να σημειωθεί ότι η βάρκα που αποτυπώνεται στην φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει στα μέσα ενημέρωσης δεν είναι η βάρκα που επέβαιναν οι επισκέπτες, αλλά μια εφεδρική βάρκα που βρίσκεται σταθερά στο σημείο.   

Το πάρκο ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση της υγείας των παιδιών και βρίσκεται κοντά στις οικογένειες  τους. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση. “

Τραυματίας: “Ήρθαν να μας πουν ότι φταίμε εμείς”

Την ίδια ώρα εξοργισμένος με τη στάση της εταιρείας του Allou Fun Park εμφανίστηκε ο ένας εκ των τεσσάρων τραυματιών του ατυχήματος, που περιέγραψε πώς βρέθηκαν στο κενό: «Μπήκαμε στο τρενάκι, δεν έχει κάποια ζώνη, μπήκαμε κανονικά τέσσερα άτομα 2 αγόρια και 2 κορίτσια. Κατεβαίνοντας τη μεγάλη κατηφόρα, που κατεβαίνει στο νερό. Δεν υπήρχε νερό και δεν μας φρέναρε καμία τροχαλία. Αμέσως είχε μια στροφή δεξιά, εκτροχιάστηκε και φύγαμε εκτός και πέσαμε μέσα στο νερό και εμένα με ξύπνησαν λιπόθυμο μέσα στη λάσπη».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο 25χρονος Στέλιος είπε ότι «έχω χτυπήσει στα πλευρά, έχω κάνει 12 ράμματα στο κεφάλι. Έχω χτυπήσει τον ώμο, το δεξί μου πόδι και λίγο τα πλευρά μου και τη λεκάνη μου».

Αναφερόμενος, δε, στη στάση της εταιρείας μετά το ατύχημα είπε ότι «από το πάρκο, ήρθαν εδώ μόνο και μόνο για να πιάσουν ένα παιδί από τα υπόλοιπα, στο οποίο να πουν και καλά δεν είναι έτσι τα πράγματα ότι και καλά σηκωθήκατε εσείς στο τρενάκι και τέτοια. Ήρθαν για να μας δείξουν ότι και καλά φταίγαμε εμείς, αλλά αυτό δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση γιατί εμείς κρατιόμασταν δεξιά και αριστερά σε κάτι σίδερα και δεν είμαστε 12 χρονών παιδιά για να σηκωθούμε, αλίμονο. Εμείς να διασκεδάσουμε πήγαμε».

Διαβάστε επίσης:

Το συγκινητικό μήνυμα του Άκη Τσοχατζόπουλου στον γιο του, λίγο πριν πεθάνει (βίντεο)

Πισπιρίγκου: Κόλαφος ο εισαγγελέας – Τη στέλνει στο «σκαμνί» για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

«Η επιστροφή στο σχολείο θα πρέπει να δίνει το αίσθημα της αναπνοής»: Το κείμενο μίας παιδαγωγού που αξίζει να διαβάσουμε

Ο τοίχος αυτής της παιδικής χαράς στέλνει το πιο όμορφο μήνυμα στα παιδιά (εικόνα)

Ροή Ειδήσεων