Τι ηλικία έχει ο Άι-Βασίλης, πόσο μακριά είναι η γενειάδα του; Βρήκαμε και σας αποκαλύπτουμε όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για τον άγιο Βασίλη!

Ο άγιος Βασίλης, η γλυκιά φιγούρα που πρωταγωνιστεί στις γιορτές των Χριστουγέννων μας αποκαλύπτει όλα όσα θέλουν να μάθουν οι λιλιπούτειοι φίλοι του και σας ρωτούν επίμονα όλο αυτό το διάστημα αλλά εσείς δεν έχετε πάντα τις κατάλληλες απαντήσεις. Διαβάστε λοιπόν τις προτιμήσεις και τις συνήθειες του συμπαθητικού ερυθρόλευκου Aγίου και λύστε κάθε απορία των παιδιών.

Τι ηλικία έχει ο Αϊ Βασίλης;

Ούτε ο ίδιος ξέρει! Κάποτε προσπάθησε να υπολογίσει με βάση τις αναμνήσεις του από Χριστούγεννα που έχει ζήσει, αλλά μόλις έφτασε στα τριακοστά εξηκοστά πέμπτα Χριστούγεννα, τον πήρε ο ύπνος στην κουνιστή ξύλινη πολυθρόνα του!

Πόσο μακριά είναι η γενειάδα του Αϊ Βασίλη;

Τα πολύ περιποιημένα γένια του Αϊ Βασίλη είναι – σύμφωνα με την πιο πρόσφατη μέτρηση που διενεργήθηκε από τον καθηγητή των Ξωτικών – δύο μέτρα και λίγες τρίχες από δω και από κει. Η περιποίηση της γενειάδας του είναι έργο του Κουρείου των Ξωτικών , του οποίου αποκλειστικός λουζόμενος είναι ο Αϊ Βασίλης.

Τι ύψος έχει ο Αϊ Βασίλης;

Ψηλότερος από το κοντύτερο ξωτικό και κοντύτερος από το ψηλότερο χιονισμένο πεύκο!

Ποιο είναι το αγαπημένο φαγητό του;

Μα, φυσικά, ο Χριστουγεννιάτικο Χυλός που του ετοιμάζει η σύζυγος. Συνταγή : άκρως απόρρητη! Βασικό συστατικό : τα μπαχαρικά.

santa-claus-hd1Τι κάνει ο Αϊ Βασίλης στην άδειά του;

Το καλοκαίρι ο Αϊ Βασίλης ξεκουράζεται… ψαρεύει, βολτάρει στα δάση και στην όμορφη φύση, και, ασφαλώς, διαβάζει τα αγαπημένα του Βιβλία!

Τι σύστημα διανομής δώρων έχει ο Αϊ Βασίλης και πρωταγωνιστεί χωρίς ανταγωνιστή στην Χριστουγεννιάτικη παράδοση;

Η επιτυχία του πράγματι οφείλεται στην ταχύτητα και στο πλήθος των δώρων που μοιράζει κάθε Χριστούγεννα. Η απάντηση είναι μυστικό, αλλά αυτό που μπορεί να ειπωθεί είναι πως αποτελεί συλλογική προσπάθεια του ίδιου και όλων των βοηθών του. Το ταξίδι του γίνεται με όχημα το γνωστό έλκηθρο που το σέρνουν τάρανδοι, καλύπτει όλες τις γεωγραφικές ζώνες και λαμβάνει χώρα από τις αρχές μέχρι το τέλος των γιορτών.

santa-claus-en-trineoΠώς λειτουργεί το έλκηθρο του Αϊ Βασίλη;

Η μηχανική σηκώνει τα χέρια ψηλά! Κάποια στοιχεία παραπέμπουν σε αρχαία τεχνολογία, αλλά το βέβαιο είναι πως οι Τάρανδοι του δεν μαρτυρούν απολύτως τίποτε, οπότε, ακόμα κι αν μιλάτε τη γλώσσα των ταράνδων (Ταρανδέζικα) όπως ο Αϊ Βασίλης, δεν θα καταφέρετε να τους αποσπάσετε τίποτα!

Πώς σχετίζονται τα Χριστούγεννα, ο Αϊ Βασίλης και το Βόρειο Σέλας;

Τα Βόρεια Φώτα, ή αλλιώς, Aurora Borealis, ή αλλιώς Βόρειο Σέλας, είναι, στην πραγματικότητα, παραγγελιά του Αϊ Βασίλη, ώστε να γίνεται χρωματική αντίθεση με το χιονισμένο τοπίο και να αποσπά τους παρατηρητές που ψάχνουν στον ουρανό το έλκηθρό του!

Santa-Clause-Is-Coming-Demo-Screensaver_1Πού μένει ο Αϊ Βασίλης;

Μα φυσικά, στις καρδιές μικρών και μεγάλων! Αλλά, ε, για πιο ευρύχωρα, έχει ως βάση του την Λαπωνία, το Βουνό Korvatunturi (Βουνό του Αυτιού) όπου βρίσκεται η κατοικία του και το μυστικό του Γραφείο, το Santa Claus Village στην πρωτεύουσα της Λαπωνίας, το Ροβανιέμι, ακριβώς στα σύνορα του Αρκτικού Κύκλου. Εκεί βρίσκεται και το Ταχυδρομείο του (τα κεντρικά) και σε λίγα χιλιόμετρα απόσταση βρίσκεται το Joulukka – η βάση των Ξωτικών, και το SantaPark!

Ποιοι είναι οι τάρανδοι;

Όλοι γνωρίζουμε τον Rudolf με την κόκκινη μύτη που φωτίζει, αλλά όλοι οι τάρανδοι συνεργάζονται με τον Αϊ Βασίλη ανά διαστήματα.

Υπάρχει, αλήθεια, ο Άι Βασίλης;

Αποδείξεις στο βίντεο που ακολουθεί εδώ!