Τι κατέθεσε για ο γιατρός της Τζωρτζίνας Ανδρέας Ηλιάδης για την “περίεργη” συμπεριφορά της Ρούλας

Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέας Ηλιάδης ήταν ο πρώτος άνθρωπος που υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά με την συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου και τα επεισόδια που συνέβαιναν στην Τζωρτζίνα ενόσω νοσηλευόταν.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών θεωρείται βασικός μάρτυρας για την υπόθεση. Μαζί με την ομάδα του είχαν κάνει πολύ μεγάλο αγώνα για να κρατήσουν στη ζωή την Τζωρτζίνα, όταν διακομίστηκε εκεί με τετραπληγία. Το κορίτσι παρέμεινε στο νοσοκομείο περίπου 4 μήνες, μετά την αιφνίδια πρώτη καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

Ήταν εκείνος που με αφορμή τα «αιφνίδια δυσεξήγητα επεισόδια» της 9χρονης, φέρεται να είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν κάμερες στο δωμάτιο νοσηλείας όπου βρισκόταν το παιδί μαζί με τη μητέρα του, ενώ είχε συστήσει στη Ρούλα Πισπιρίγκου να βιντεοσκοπεί τους σπασμούς, που όπως εκείνη υποστήριζε ότι έκανε το παιδί. Όπως αναφέρεται παρέδωσε στις αρχές συγκεκριμένα βίντεο από τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για την αστυνομική και δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Τι κατέθεσε για την Ρούλα Πισπιρίγκου ο εντατικολόγος της Τζωρτζίνας

Ο εντατικολόγος κατέθεσε πριν από μερικές ημέρες στην ανακρίτρια και, όπως ανέφερε, αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά στη συμπεριφορά της μητέρας και ήταν ο πρώτος που υποψιάστηκε το σύνδρομο Μινχάουζεν και για το λόγο αυτό είχε επικοινωνήσει με το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπως μετέδωσε το Star.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε στην 18η τακτική ανακρίτρια, είχε αποκαλύψει τη σκέψη του αυτή και σε ειδικούς στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου. «Ένιωσα από τη μητέρα ότι υπήρχε μία διαφοροποίηση στο συναίσθημά της, σαν να παρακολουθούσε το τι συνέβαινε στην κόρη της σαν τρίτο πρόσωπο, ως θεατής.

Ακόμα και οι νοσηλεύτριες παρατήρησαν τη συμπεριφορά αυτή και μου το είπαν» δήλωσε ο κ. Ηλιάδης, σημειώνοντας:

«Περνώντας οι ημέρες και βλέποντας τη συμπεριφορά αυτής της μητέρας, μου πέρασε από το μυαλό μήπως συντρέχει η περίπτωση Μινχάουζεν. Με αυτό το σύνδρομο, μια μητέρα μπορεί να προκαλέσει ακόμα και τον θάνατο του παιδιού της».

Ο κ. Ηλιάδης, παράλληλα, έκανε λόγο για διαφοροποίηση της συμπεριφοράς της μητέρας, που παρακολουθούσε σαν «τρίτο πρόσωπο σαν θεατής» την πορεία του παιδιού της.

Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της Ρούλας

«Ο πατέρας ρωτούσε εάν μπορεί να γίνει κάτι επιπλέον για τη μικρή, δηλαδή μια εγχείριση ενώ από τη μητέρα δεν υπήρχε το ίδιο ενδιαφέρον. Συνήθως ο πατέρας συζητούσε ενώ εκείνη απλά άκουγε και μάλιστα σε μία από τις συναντήσεις μας στο γραφείο μου μού έκανε εντύπωση ότι αντί η μητέρα να ρωτάει για το δικό της παιδί ρωτούσε για τα παιδιά που έχω σε φωτογραφία πίσω από το γραφείο μου και αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα».

Αναφορικά με την ημέρα που η Τζωρτζίνα έπαθε την ανακοπή, ο γιατρός είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου τον κάλεσε στο τηλέφωνο και ήταν σαν να του έδινε μία απλή πληροφορία.

«Η μητέρα τον Απρίλιο του 2021 έτυχε να ακούσει τη συνομιλία μου για την ιατροδικαστή αλλά και τις ανησυχίες και υποψίες που είχα. Μετά ήρθε στο γραφείο μου με τον σύζυγό της και μου ανέφεραν ότι δεν επιθυμούν να ασχοληθούν με κάτι που δεν είχε σχέση με το ιατρικό κομμάτι της διαδικασίας και να παραμείνω αυστηρά στο ιατρικό κομμάτι. Εγώ συμφώνησα και ζήτησα και συγγνώμη. Μετά ενδόμυχα πίστευα ότι θα ερχόταν ο πατέρας και θα με ρωτούσε αν με ανησυχεί κάτι, εάν υποπτεύομαι κάτι από τη στιγμή που έβλεπε κινήσεις από εμένα, όσον αφορά την υγεία του παιδιού του πράγμα που δεν έκανε ποτέ».

Για τα επίμαχα video με τα επεισόδια της Τζωρτζίνας

Τέλος ο ίδιος επανέλαβε ότι είχε ζητήσει από τη μητέρα να καταγράψει σε βίντεο τα επεισόδια της μικρής Τζωρτζίνας.

«Κανένας γιατρός ή νοσηλευτής της μονάδας δεν είδε τη μικρή να κάνει όλα αυτά τα επεισόδια που έλεγε η μητέρα. Όσο ήταν υπό την προστασία μας, δεν παρουσίαζε τίποτα η μικρούλα.

Η μητέρα της Τζωρτζίνας ναι μεν τράβηξε τρία βίντεο αλλά σε αυτά φαίνεται εναλλάξ πότε η μικρή και πότε το μόνιτορ σε πολύ γρήγορη κίνηση. Με αυτόν τον τρόπο δεν είναι δυνατόν ο γιατρός να καταλάβει αν πρόκειται περί επεισοδίων σπασμών γιατί η κάμερα δεν εστιάζει τουλάχιστον για δύο λεπτά στον ασθενή», τόνισε στην κατάθεσή του.

Για τα επίμαχα video με τα επεισόδια της Τζωρτζίνας

Τέλος ο ίδιος επανέλαβε ότι είχε ζητήσει από τη μητέρα να καταγράψει σε βίντεο τα επεισόδια της μικρής Τζωρτζίνας.

«Κανένας γιατρός ή νοσηλευτής της μονάδας δεν είδε τη μικρή να κάνει όλα αυτά τα επεισόδια που έλεγε η μητέρα. Όσο ήταν υπό την προστασία μας, δεν παρουσίαζε τίποτα η μικρούλα. Η μητέρα της Τζωρτζίνας ναι μεν τράβηξε τρία βίντεο αλλά σε αυτά φαίνεται εναλλάξ πότε η μικρή και πότε το μόνιτορ σε πολύ γρήγορη κίνηση. Με αυτόν τον τρόπο δεν είναι δυνατόν ο γιατρός να καταλάβει αν πρόκειται περί επεισοδίων σπασμών γιατί η κάμερα δεν εστιάζει τουλάχιστον για δύο λεπτά στον ασθενή», τόνισε στην κατάθεσή του.

«Με την Τζωρτζίνα πολεμήσαμε μαζί»

Πριν την είσοδό του στο ανακριτικό γραφείο είχε δηλώσει: «Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ό,τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς, η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη».

Διαβάστε επίσης:

Easterland: Αυτά είναι τα πασχαλινά δώρα που θα ενθουσιάσουν τα βαφτιστήρια όλων των ηλικιών

Πανικός στη Θεσσαλονίκη: Ο αέρας έριξε 4χρονη στη θάλασσα

Τέλος σε self test και πιστοποιητικά στα σχολεία – Πότε θα βγάλουν τις μάσκες οι μαθητές