Συγκινεί ο γιατρός της Τζωρτζίνας: «Πολεμήσαμε μαζί της, δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη»

Συγκινεί ο γιατρός της Τζωρτζίνας: «Πολεμήσαμε μαζί της, δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη»

Στο γραφείο της ανακρίτριας προσήλθε στις 11 το πρωί ο εντατικολόγος, Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος κούραρε την 9χρονη Τζωρτζίνα όσο αυτή νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, προκειμένου να καταθέσει όσα γνωρίζει για τις συνθήκες νοσηλείας του άτυχου κοριτσιού.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο κ. Ηλιάδης εξέφρασε την οδύνη και τη θλίψη του για τον θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα ενώ σχολίασε και τη μάχη που έδωσε ο ίδιος και οι συνεργάτες του στην ΜΕΘ του νοσοκομείου για να την κρατήσουν στη ζωή.

«Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο.

Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ο, τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη», τόνισε ο κ. Ηλιάδης.

Τέλος, δήλωσε πως είναι στη διάθεση της ανακρίτριας ώστε να πει μόνο την αλήθεια σχετικά με όσα έγιναν κατά τη νοσηλεία της 9χρονης.

Ο κ. Ηλιάδης θεωρείται κρίσιμος μάρτυρας καθώς είναι ο γιατρός που είχε σώσει τη ζωή της Τζωρτζίνας όταν εκείνη είχε εισαχθεί στην εντατική Παίδων του νοσοκομείου Ρίου.

«Νιώθω ήρεμος και άσκησα την υποχρέωση που έχω»

«Είπα την απόλυτη αλήθεια. Νιώθω ήρεμος και άσκησα αυτήν την υποχρέωση που έχω ως γιατρός» δήλωσε ο Διευθυντής της ΜΕΘ της Παιδιατρικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο στην Πάτρα Ανδρέας Ηλιάδης, κατά την έξοδό του από την ανακρίτρια. 

«Μου ζητήθηκε από την κυρία ανακρίτρια αν μπορώ να βοηθήσω και να συμβάλλω στην υπόθεση» είπε εξερχόμενος από το ανακριτικό γραφείο διευκρινίζοντας ότι ο θεσμικός του ρόλος είναι συγκεκριμένος.

«μπαμπάδες και μαμάδες θα γίνουμε καλύτεροι»

Ο κ. Ηλιάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα από αυτήν την ιστορία «μπαμπάδες και μαμάδες θα γίνουμε καλύτεροι». Αν και δεν ήθελε να δώσει λεπτομέρειες για την κατάθεσή του, ο ίδιος ανέφερε ότι «κάναμε αυτό που έπρεπε. Έχουμε καταθέσει. Η ακροαματική διαδικασία είναι μπροστά», ενώ πρόσθεσε ότι έχουν δοθεί στην ανακρίτρια οι πληροφορίες που θέλει.

Διαβάστε επίσης:

Δηλώσεις Πισπιρίγκου: “Ό,τι κι αν ακούσεις θα είναι ψέματα μου είπε ο Μάνος την πρώτη μέρα της κράτησης”

Θάνατος Ίριδας: Τα σοκαριστικά ευρήματα – Οι αντιφάσεις και το άλλοθι που θα δώσει η Δήμητρα στην Ρούλα

Φρίκη στη Νέα Σμύρνη: Πα-τέρας βίαζε και βασάνιζε την 10χρονη κόρη του – Την έκαιγε στο μάτι της κουζίνας!