Τι μπορεί να σημαίνουν αυτά τα μικρά, «αθώα» σημαδάκια στο μωρό σας; (εικόνα)

Τι μπορεί να σημαίνουν αυτά τα μικρά, «αθώα» σημαδάκια στο μωρό σας; (εικόνα)

Ένα μικρό σημαδάκι στο πόδι του ενός μηνός μωρού της φάνηκε αθώο σε μία μαμά, όμως έκρυβε κάτι αρκετά πιο επικίνδυνο.

Η  ίδια προσπαθεί μέσα από την περιπέτεια του δικού της παιδιού να κινητοποιήσει και άλλους γονείς να είναι παρατηρητικοί με οτιδήποτε «παράξενο» εντοπίσουν στο σώμα του μωρού τους.

«Ο  μικρός  μου ήταν λίγο ανήσυχος για λίγες μέρες, έβγαζε λίγο γάλα, αλλά δεν είχε κάτι άλλο, όπως πχ πυρετό κι έτσι δεν ανησύχησα ιδιαίτερα. Το επόμενο πρωί έκανε τσίσα του παντού, κι έτσι τον έκανα μπάνιο. Δεν είχε κάποιο άλλο όμως σύμπτωμα. Το βράδυ τον έκανα ξανά μπάνιο, στο πλαίσιο της καθημερινής μας ρουτίνας, παρατήρησα, ότι στην κοιλίτσα και την πλάτη του, όπως και στα χέρια, το δέρμα του ήταν σαν πιτσιλωτό. Επίσης, ο άντρας μου, την ώρα που του έκανε μασάζ, παρατήρησε ένα μωβ σημαδάκι στο πόδι του παιδιού. Έτσι, αποφασίσαμε να το πάμε στο γιατρό να δούμε τι είναι. Από ένα μικρό σημαδάκι μέχρι ένα άρρωστο μικρό μωράκι η απόσταση ήταν 12 ώρες. Τρομακτικό», σημείωσε η μαμά.

Ο μικρούλης είχε μηνιγγιτιδόκοκκος και αναρρώνει, καθώς οι γονείς του κινητοποιήθηκαν εγκαίρως.

Αν, λοιπόν, παρατηρήσετε ένα τέτοιο σημαδάκι στο μωρό σας, μπορείτε να πιέσετε στο σημείο. Αν ασπρίσει και επιστρέψει στο κανονικό του χρώμα, τότε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, αν όμως δεν επιστρέψει, μπορεί να είναι ένδειξη σοβαρής ασθένειας, όπως μηνιγγιτιδοκοκκική λοίμωξη.

Πηγή: tinyheartseducation

Διαβάστε επίσης:

Πανικός από φωτιά σε σχολείο στην Αττική – Μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική

Έκκληση: Η 14χρονη Δήμητρα διαγνώστηκε με ενδοκράνια υπέρταση και χρειάζεται τη βοήθειά μας

Ιταλία: Αντιεμβολιαστές γονείς 2χρονου αρνούνται μετάγγιση στο παιδί με αίμα εμβολιασμένων!