Σάββατο 15 Μαρτίου
Καμπανάκι παιδιάτρου: «Η βαριά νόσηση στα παιδιά δεν είναι συχνή είναι σπάνια αλλά είναι υπαρκτή»

Καμπανάκι παιδιάτρου: «Η βαριά νόσηση στα παιδιά δεν είναι συχνή είναι σπάνια αλλά είναι υπαρκτή»

Να μην διστάζουν και να εμβολιάζουν τα παιδιά τους κατά του κορωνοϊού καθώς τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και να μην φοβούνται τις ανεπιθύμητες ενέργειες καθώς αυτές είναι πολύ σπάνιες, συνιστά στους γονείς ο Διεθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Ξάνθης κ. Δημήτρης Αδαμίδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Αδαμίδης ανέφερε πως σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει κάθε εβδομάδα ο ΕΟΔΥ το 30% των κρουσμάτων είναι παιδιά, ενώ υπογράμμισε πως «η βαριά νόσηση στα παιδιά δεν είναι συχνή είναι σπάνια αλλά είναι υπαρκτή.»

Iκανοποιητικός ο εμβολιασμός των παιδιών

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ μέχρι και τέλος Ιανουαρίου παιδιά ηλικίας από 10-14 ετών έχουν εμβολιασθεί σε ένα ποσοστό 24% ,ενώ από 15-17 ετών σε ποσοστό 50%.

«Το εμβόλιο προστατεύει από τη νόσο από το να νοσήσει κανείς κατά 50% και η ίδια η νόσος προστατεύει περίπου τόσο. Εχουμε δει να αρρωσταίνουν και 2η και 3η φορά και ενήλικες και μικρά παιδιά ,αλλά συνήθως η 2η και η 3η φορά είναι πιο ηπια. Ο κίνδυνος για βαριά νόσηση μειώνεται κατά΄90% και ο κίνδυνος θανάτου κατά 95% .Η νοσηλεία για ένα παιδί με covid δεν είναι κάτι συχνό. Τα περισσότερα δεν φτάνουν στο νοσοκομείο ,αλλά παρακολουθούνται από εξωτερικούς επαγγελματίες γιατρούς,» είπε ο κ.Αδαμίδης και τόνισε πως «η βαριά νόσηση στα παιδιά δεν είναι συχνή, είναι σπάνια ,αλλα είναι υπαρκτή.»

 

Πότε χορηγείται τρίτη δόση εμβολίου στους κάτω των 18 ετών;

Τζανάκης: Απαραίτητος ο εμβολιασμός των παιδιών για να μην πάθουν το σύνδρομο MIS-C

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, το νέο σύνδρομο MIS-C που «χτυπάει» παιδιά και εφήβους που έχουν νοσήσει και ανησυχεί τους γονείς.  Η πολυσυστηματική και φλεγμονώδης νόσος MIS-C, μπορεί να εμφανιστεί σε δύο έως έξι εβδομάδες μετά τη νόσηση με κορωνοϊό, σε παιδιά και εφήβους.

«Απαραίτητος ο εμβολιασμός των παιδιών για να μην πάθουν το σύνδρομο MIS-C»

«Είναι ένα σύνδρομο υπερφλεγμονώδες που χτυπάει πολλά συστήματα, πολλά όργανα μεταξύ των οποίων η καρδιά, οι νεφροί, οι πνεύμονες. Είναι εξαιρετικά σπάνιο ακόμα και σε παιδιά που πάσχουν από κορωνοϊό, δεν ξέρουμε όμως ποιο από τα παιδιά που θα προσβληθεί θα το εκδηλώσει. Εξ ου και τάσσομαι υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να κάνει στα οργανικά συστήματα των παιδιών μακροχρόνια το σύνδρομο αυτό», εξήγησε ο κ. Τζανάκης.

«Το σύνδρομο αυτό εμφανιζόταν και πριν τον κορωνοϊό μετά από ορισμένες ιώσεις. Οι γονείς δεν πρέπει να ανησυχούν για το αν το παιδί τους το εκδηλώνει. Εκδηλώνεται με τέτοια συμπτώματα που θα θορυβηθούν οι γονείς και θα πάνε το παιδί στο νοσοκομείο», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

Αντιμέτωποι με κυρώσεις οι αρνητές γονείς - Τι θα γίνει με την φοίτηση των παιδιών τους

Ιωάννινα: Δύο παιδιά με πολυοργανικό φλεγμονώδες σύνδρομο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Δύο περιπτώσεις παιδιών με σύνδρομο MIS-C  νοσηλεύτηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς η καθηγήτρια Παιδιατρικής Αικατερίνη Σιώμου. Το ένα παιδί έχει ήδη λάβει εξιτήριο ενώ το δεύτερο, εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Αυξημένες οι νοσηλείες παιδιών στα Ιωάννινα

Η μονάδα λοιμωδών της παιδιατρικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, σύμφωνα με την κα Σιώμου, καταγράφει πληρότητες της τάξης του 80% ενώ η αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιατρικά περιστατικά είναι τέτοια που μόνο τον φετινό Ιανουάριο οι νοσηλείες ξεπέρασαν το 30% ολόκληρου του περασμένου έτους.

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Αντιεμβολιαστές γονείς 2χρονου αρνούνται μετάγγιση στο παιδί με αίμα εμβολιασμένων!

Θλίψη στις Σέρρες: “Έφυγε” από τη ζωή η Σόνια, μαμά ενός μικρού παιδιού

Οι μαθητές της Καβάλας μας έβαλαν τα γυαλιά: Φύτεψαν δέντρα και τα στόλισαν με… παραμύθια!

 

Ροή Ειδήσεων