“Την Ανάσταση σκέφτομαι τα αγγελούδια που “‘εφυγαν” από την αγκαλιά μας”: Η εξομολόγηση μιας μαμάς που συγκινεί

"Την Ανάσταση σκέφτομαι τα αγγελούδια που "'εφυγαν" από την αγκαλιά μας": Η εξομολόγηση μιας μαμάς που συγκινεί

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σκληρό και οδυνηρό για ένα γονέα από το να βλέπει το παιδί του να δίνει γενναία μάχη με τον καρκίνο. Έναν αγώνα άνισο, δύσκολο, γεμάτο πόνο σωματικό και ψυχικό.

To Πάσχα κρύβει πολλούς συμβολισμούς. τη Μεγάλη Παρασκευή έχουμε την κορύφωση του θείου δράματος. Θυμόμαστε και βιώνουμε τα φρικτά Πάθη του Κυρίου και Θεού μας: Τα μαστιγώματα, τους εμπαιγμούς, τους εξευτελισμούς, τα χτυπήματα, το ακάνθινο στεφάνι και κυρίως τη Σταύρωση και τον θάνατο.

Η σκέψη μας τούτες τις μέρες είναι στις οικογένειες που θρηνούν την απώλεια των αγγελουδιών τους. Αλλωστε η μνήμη του θανάτου εξανθρωπίζει τη ζωή μας. Και ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε «ζωντανούς τους νεκρούς μας» είναι να τους θυμόμαστε. Να τους συνοδεύουν οι αναμνήσεις, τις οποίες έχουμε για αυτούς… «τότε οι νεκροί πεθαίνουν, όταν τους λησμονούμε» (Κώστας Ουράνης).

Οι σκέψεις αυτές μας γεννήθηκαν διαβάζοντας την συγκλονιστική ανάρτηση  της μαμάς Κατερίνας Σταματελάτου που έχασε τον γιο της Κωνσταντίνο Εφραιμ που διαγνώσθηκε με καρκίνο από την 3η μέρα της ζωής του.

Στη σελίδα της Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών Σητείας έγραψε μια συγκλονιστική εξομολόγηση που θα “μιλήσει” στην καρδιά όλων των οικογενειών που πενθούν την απώλεια ενός παιδιού.  Τα λόγια της ραγίζουν καρδιές.

Η συγκλονιστική της ανάρτηση

“Σημάδια αποκτάς μετά την επούλωση μέχρι τότε είναι πληγές” είπε κάποιος και δεν μπορώ να μην σκέφτομαι όλους τους γονείς, μα κυρίως τις μάνες που χάσανε τα πολύτιμα σπλάχνα τους.

Εκείνες τις μάνες που το βράδυ της Ανάστασης κοιτούν τον ουρανό με μάτια υγρά και η πληγή τους αναβλύζει Πασχαλιά.

Εκείνους τους μπαμπάδες που στέκονται αγερωχοι δίπλα σε όλη την οικογένεια και τον πόνο τους τον κάνουν αγκαλιά, περικλείει γη και ουρανό.

Εκείνα τα αδερφακια που γνωρίζουν καλά πως εχουν φύλακα Αγγελο αστεράκι τον αδερφό-η τους απο ψηλά.

Σκέφτομαι αυτές τις μέρες, τις Άγιες, συμπάσχω και εύχομαι να φτάσουμε στην Ανάσταση με αναμμένο το κερί της ανοθευτης αγάπης ❤️
#Καλό_Πάσχα_αστεράκια_μας_
#κωσταντινος_Εφραιμ_το_δικο_μας_αστερι

Διαβάστε επίσης:

«Αυτός ξέρει τι απέγιναν τα παιδιά του. Σώστε την ψυχή των παιδιών»: Το απεγνωσμένο τηλεφώνημα της Ρούλας

Ο πατέρας Διονύσιος δεν θα ξεχάσει την Ανάσταση του 2011 όταν ο 7χρονος γιος του χτυπήθηκε από φωτοβολίδα

Πλεύρης: “Δεν υπάρχει κρούσμα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά στη χώρα μας” – Eρευνάται η σχέση με τον κορωνοϊό