Αρχική InfoTeens Νέα Το φεστιβάλ KinderDocs συνεχίζεται με δύο ακόμη βραβευμένα ντοκιμαντέρ στο Μουσείο Μπενάκη (2/4)

Το φεστιβάλ KinderDocs συνεχίζεται με δύο ακόμη βραβευμένα ντοκιμαντέρ στο Μουσείο Μπενάκη (2/4)

Πόσες ώρες περνάτε στο διαδίκτυο; Τι σημαίνει ψηφιακό αποτύπωμα; Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο δημιουργικά; Πόσες φορές τσακώνεστε για τις ατελείωτες ώρες που περνάει το παιδί σας στο κινητό και τα social media; Τι άλλες εναλλακτικές έχει ένα παιδί σήμερα και πώς μπορεί ο γονιός να βάλει όρια;

Αυτές και πολλές ακόμα ερωτήσεις θα προκύψουν μετά την προβολή των δύο βραβευμένων ντοκιμαντέρ «Once Upon a Tree» και «My dearest f#cking phone» στο φεστιβάλ KinderDocs την Κυριακή 2 Απριλίου στις 12:30 στο Μουσείο Μπενάκη. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με καλεσμένους τον Μανώλη Ανδριωτάκη, Δημοσιογράφο ειδικό σε θέματα διαδικτύου και τη Μαριαλένα Σπυροπούλου, Ψυχολόγο - Ψυχοθεραπεύτρια.

Οι ταινίες είναι κατάλληλες για θεατές από 8+ ετών, ενώ η προβολή είναι προγραμματισμένη για το ευρύ κοινό.

My dearest f#cking phone, Eef Hilgers, 2014, Ολλανδία, 18’
Στα Ολλανδικά με ελληνικούς υπότιτλους

Όπως πολλά κορίτσια στην εφηβεία, η Κλάουντια έχει σχέση αγάπης-μίσους με το κινητό. Μαζί της εξερευνούμε τον κόσμο των social media. Πόσο σημαντικά είναι τα facebook likes, πώς «ορίζουν» την καθημερινότητα της, τις επιλογές και τη ζωή της; Πώς θα αντέξει τώρα που θα πάει διακοπές με τους γονείς της και δεν θα έχει πρόσβαση; Ο χρόνος χωρίς Wi-Fi θα αποδειχθεί τεράστια ευκαιρία για τη Κλάουντια.

Once Upon a Tree, Marleen Van Der Werf, 2013, Ολλανδία, 13’
Στα Ολλανδικά με ελληνικούς υπότιτλους

Το αγαπημένο δέντρο της εντεκάχρονης Φιλίν είναι μια γιγαντιαία αιωνόβια βελανιδιά στο δάσος. Σκαρφαλώνει πάνω της και αγναντεύει τον κόσμο. Με το μεγεθυντικό φακό, ανακαλύπτει τον πλούτο της ζωής που φιλοξενεί η βελανιδιά. Στις εξορμήσεις της, η νεαρή φυσιολάτρισσα αγαπά να παρατηρεί τα δέντρα, αλλά προβληματίζεται για αυτά που βλέπει να κόβονται. Πώς γίνεται μέσα σε μια στιγμή να κόβεται ένα δέντρο που χρειάστηκε τόσα χρόνια για να μεγαλώσει, που φιλοξενεί και τρέφει τόσα ζώα και έντομα; Η Φιλίν καταστρώνει ένα σχέδιο για να σώσει τη βελανιδιά και το δάσος της.

KinderDos για εκπαιδευτικούς

Τα 14 βραβευμένα ντοκιμαντέρ του KinderDocs αποτελούν εκπαιδευτικό εργαλείο και πηγή έμπνευσης για το σύγχρονο εκπαιδευτικό που αναζητά επιπλέον εργαλεία για το μάθημά του όπως, για παράδειγμα, το νέο πρόγραμμα της θεματικής εβδομάδας που υλοποιείται στα Γυμνάσια της χώρας από την Άνοιξη 2017.

Στόχος του KinderDocs ήταν εξαρχής η διάδραση με αφορμή τις ταινίες και η χρήση του ντοκιμαντέρ, αλλά και των θεμάτων που αναδεικνύει στην εκπαίδευση. Για αυτό και υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένες προβολές για σχολεία, ενώ όλο το πρόγραμμα πλαισιώνεται με συζήτηση και δράσεις με αφορμή τις ταινίες. Μπορεί επίσης να ενταχθεί στην ύλη καλύπτοντας τις εξής θεματικές:

• Εξαρτήσεις, Εθισμός στο διαδίκτυο - Χρήση του διαδικτύου, Σχέση με τα κοινωνικά δίκτυα (social media)
• Έμφυλες Ταυτότητες, Εφηβεία
• Μετανάστευση, Διαφορετικότητα, Οικονομική κρίση
• Σχολική Βία, Σχολικός αποκλεισμός, Bullying
• Τέχνη-Χορός-Μουσική-Κινηματογράφος, Αθλητισμός
• Εφηβεία, Σχέση με την οικογένεια, Σχέση με τους φίλους, Σχέση με τον θάνατο, Σχέση με τους γηραιότερους
• Ζωή στη φύση, Παράδοση
• Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ

Εισιτήρια: 3€ (παιδιά), 6€ (ενήλικες)
Για τις ομαδικές προβολές ή προβολές για σχολεία επικοινωνήστε με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Μπενάκη στο τηλ: 210 3671067-9 (Δευτέρα έως Πέμπτη 10:00-14:00)

Το Infokids.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του KinderDocs

Μουσείο Μπενάκη
Κτήριο Οδού Πειραιώς
Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, Αθήνα
Τηλ: 210 34 53 111
www.benaki.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.