Το φετινό καλοκαίρι οι γονείς δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στα Camp των σχολείων

Το πρώτο καλοκαίρι στην εποχή του κορωνοϊού είναι γεγονός και τις συζητήσεις των γονιών αμέσως μετά τη λήξη των σχολείων, μονοπωλεί το ερώτημα, “Πώς θα απασχοληθούν δημιουργικά τα παιδιά τώρα που τα σχολεία έκλεισαν;”

Η δημοσκόπηση: Θα στείλετε τα παιδιά σας σε summer camp φέτος το καλοκαίρι;

Οι κατασκηνώσεις και τα προγράμματα ημερήσιας θερινής απασχόλησης παιδιών ξεκίνησαν τη λειτουργία τους την Δευτέρα 29 Ιουνίου με προϋπόθεση την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων για την πρόληψη του κορωνοϊού. Με αυτή την αφορμή, αναλάβαμε στο Infokids.gr να διεξάγουμε δημοσκόπηση ώστε να καταγράψουμε την διάθεση των γονιών να εγγράψουν τα παιδιά τους σε κάποιο Summer Camp.

Οι γονείς ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμά μας να συμμετέχουν στην έρευνα και τα αποτελέσματα που προέκυψαν είναι άκρως ενδιαφέροντα. Σε δείγμα 1.311 γονέων το 52,30% απάντησε ότι προτίθεται να στείλει τα παιδιά σε Summer Camp έναντι 31,60% που απάντησε αρνητικά και 16,10% που δήλωσε ότι ακόμα είναι υπό σκέψη.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σταθούμε στις απαντήσεις των γονιών που εξέφρασαν θετική άποψη και ερωτηθέντες για το τι είδους Camp θα επιλέξουν σε ποσοστό 46,20% δήλωσαν ότι θα εμπιστευτούν αυτό που θα διοργανώσει ένα σχολείο. Στην δεύτερη θέση σε ποσοστό 31,3% απάντησαν ότι θα επιλέξουν κάποιο πρόγραμμα που θα πραγματοποιήσει ο οικείος Δήμος και μόλις το 22,60% δήλωσε ότι θα εμπιστευτεί το πρόγραμμα θερινής απασχόλησης ενός Οργανισμού.

Το τελευταίο κομμάτι της δημοσκόπησης ήταν εστιασμένο σε όσους γονείς δήλωσαν ότι φέτος δεν θα επιλέξουν κάποιο πρόγραμμα θερινής απασχόλησης για τα παιδιά τους. Οι απαντήσεις που λάβαμε ήταν ενδεικτικές της κατάστασης που βιώνει η ελληνική κοινωνία μετά την άρση της καραντίνας και την επιστροφή στην κανονικότητα. Η εμφάνιση της πανδημίας και η επακόλουθη οικονομική κρίση που δημιουργήθηκε, επηρέασαν και συνεχίζουν να επηρεάζουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας που προσπαθεί να ορθοποδήσει.

Η απειλή του κορωνοϊού, ανησυχεί τους γονείς

Σύμφωνα με τις απαντήσεις, το 63,80% που απάντησε αρνητικά στο να στείλει το παιδί του σε summer camp, πήρε αυτή την απόφαση για λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό. Πολλοί γονείς διακατεχόμενοι από φόβο και πανικό, θεωρούν ότι το summer camp την δεδομένη στιγμή δεν είναι μια επιλογή που καθησυχάζει τους φόβους τους για την υγεία των παιδιών. Ενώ μόλις το 18,10% απάντησε ότι η άρνησή του σχετίζεται με οικονομική δυσχέρεια. Η εν λόγω απάντηση είναι απόλυτα δικαιολογημένη, αναλογιζόμενοι το γεγονός ότι η αναστολή εργασίας στην οποία εξωθήθηκαν πολλοί γονείς έχει οδηγήσει τον οικογενειακό προγραμματισμό σε εκτροχιασμό, και η λύση ενός summer camp για την απασχόληση των παιδιών φαντάζει πολυτέλεια.

Γιατί οι περισσότεροι γονείς επιλέγουν τα Summer Camps των σχολείων

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης δείχνουν ότι οι γονείς επιλέγουν για την θερινή απασχόληση των παιδιών τα Summer Camps που διοργανώνουν τα σχολεία καθώς αποτελούν μια ασφαλή λύση εν μέσω κορωνοϊού αφού τα παιδιά δεν διανυκτερεύουν στους χώρους τους, τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί από Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και εξειδικευμένους Προπονητές και Εκπαιδευτικούς, περιλαμβάνουν πλήρη διατροφή των παιδιών, ασφάλιση ατυχημάτων, δέχονται περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων σε απόλυτα ελεγχόμενο χώρο και προσφέρουν μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων αθλητικού, πολιτιστικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και χαρίζουν μοναδικές στιγμές καλοκαιρινής διασκέδασης.