“Είχα παραμελήσει εντελώς την υγεία μου μέχρι που έπαθα εγκεφαλικό στα 35 μου”

Εκείνο το πρωί ξύπνησα στις 6:45 π.μ. με τον χειρότερο πονοκέφαλο της ζωής μου. Ο πόνος έμοιαζε με το hangover της Πρωτοχρονιάς αλλά επί δέκα. Η ένταση έμοιαζε να έρχεται από τη μέση του εγκεφάλου και να εξαπλώνεται σε όλο το κεφάλι μου καθώς περνούσαν οι ώρες.

Γράφει στο cosmopolitan.com η Jenina Nuñez, blogger και podcaster από το Σικάγο

Αισθανόμουν καλά το προηγούμενο βράδυ, μένοντας ξύπνια μέχρι τις 2 το πρωί. Ως διευθύντρια επικοινωνίας σε μια παγκόσμια εταιρεία, η εργασία αργά το βράδυ και πολύ νωρίς το πρωί δεν ήταν ασυνήθιστη για μένα. Αλλά εκείνη την ημέρα, ο πόνος ήταν τόσο άσχημος που ήξερα ότι δεν μπορούσα να τον αντιμετωπίσω. Πήρα άδεια από τη δουλειά, ήπια μια ασπιρίνη και επέστρεψα στο κρεβάτι.

Ξύπνησα αργότερα και ένιωθα ακριβώς το ίδιο, αν όχι χειρότερα, μέχρι το μεσημεριανό γεύμα. Κάλεσα τον αρραβωνιαστικό μου, τον Νικ. Καθώς προσπαθούσα να του πω τι συμβαίνει, με διέκοψε για να μου πει ότι δεν μιλούσα με κατανοητές φράσεις. Υποσχέθηκε να περάσει από το σπίτι μετά την τελευταία του συνάντηση στις 4 μ.μ. Πήγα πίσω στο κρεβάτι.

Όταν ο Νικ έφτασε γύρω στις 5:30, σηκώθηκα και μετά βίας κρατιόμουν από τους τοίχους για να μπορέσω να φτάσω στην πόρτα. Φαινόταν τόσο ανήσυχος και αναρωτήθηκα αν υποτιμούσα όλη αυτή την κατάσταση.

Ο Νικ με οδήγησε πίσω στο κρεβάτι και μου είπε ότι θα καλέσει τον καρδιολόγο μου. Παρόλο που δεν μπορούσα να ακούσω τον γιατρό, οι σοβαρές εκφράσεις του προσώπου του Νικ μου έλεγαν ότι δεν του άρεσε αυτό που άκουσε. Αφού έκλεισε το τηλέφωνο, δεν μου είπε ακριβώς τι είπε ο γιατρός – μόνο ότι έπρεπε να πάμε αμέσως στο νοσοκομείο. Δεν ήθελε να ανησυχήσω χωρίς να γνωρίζω σίγουρα τι συνέβαινε.

«Νόμιζα ότι ήμουν πολύ νέα για να μου συμβεί»

Δώδεκα ώρες μετά τους πρώτους πόνους μου, καλέσαμε ταξί για το νοσοκομείο. Όταν φτάσαμε περίπου 15 λεπτά αργότερα, ανακαλύψαμε ότι ο γιατρός μου είχε ήδη ενημερώσει το προσωπικό υποδοχής να με προσέξει γιατί πίστευε ότι είχα υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Περιέγραψα τα συμπτώματά μου στον γιατρό και μου είπε ότι θα υποβληθώ αμέσως σε εξετάσεις αίματος και μαγνητικές εγκεφάλου και καρδιάς.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ INFOWOMAN.GR