Το μέλλον των αυτοκινήτων μέσα από τη φαντασία των παιδιών: ένας διαγωνισμός που δεν πρέπει να χάσετε

Το μέλλον των αυτοκινήτων μέσα από τη φαντασία των παιδιών: ένας διαγωνισμός που δεν πρέπει να χάσετε

“Αν μπορείς να το σκεφτείς, μπορείς και να το κάνεις!” -είναι το μότο που πολύ συχνά επαναλαμβάνω στα παιδιά μου, όταν κάνουν όνειρα για το μέλλον. Θα μπορέσω, μαμά, μια μέρα να ταξιδέψω στο διάστημα; Να βουτήξω στον πιο βαθύ ωκεανό; Να ανέβω στο πιο ψηλό βουνό; Δεν υπάρχει τέλος στην παιδική φαντασία και το ιδανικό ενδιάμεσο στάδιο, από την σκέψη στην πράξη, είναι η “εικόνα”. Βλέποντας το παιδί το όνειρό του να γίνεται εικόνα, ξέρει πως μπορεί να γίνει και πράξη!

Γι’αυτό και φέτος, για ακόμα μια χρονιά, δεν θα χάσουμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στον διαγωνισμό ζωγραφικής της Toyota που φέρνει τα όνειρα των παιδιών ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα. Τον διαγωνισμό για το αυτοκίνητο των ονείρων τους…

“Το αυτοκίνητο των ονείρων μου”

Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να ρωτήσετε τα παιδιά σας ποιο είναι το αυτοκίνητο των ονείρων τους. Η μικρή μου κόρη, για παράδειγμα, τις προάλλες ονειρευόταν το αυτοκίνητό μας να μπορεί να μπαίνει στη θάλασσα και με αυτό να ταξιδεύουμε στα νησιά.

Η μεγάλη, από την άλλη, θα ήθελε ένα αυτοκίνητο βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας -να του μιλάς και να απαντά, όπως ο Κιτ με τον οποίον μεγαλώσαμε ως παιδιά. Να του λες “πήγαινέ με εκεί” και να σε πηγαίνει.

Από τις ιδέες αυτές ξεκινούν ένα σωρό συζητήσεις, για το τι “γίνεται” και τι δεν “γίνεται”, τι είναι ωφέλιμο για τη ζωή μας, για το περιβάλλον και τι όχι, για να καταλήξουμε τελικά, στο ότι όλα είναι εφικτά, όταν η φαντασία δείχνει τον δρόμο στην επιστήμη. H Toyota το ξέρει καλά αυτό…

“Τι θα χρειαστώ για τη ζωγραφιά μου;”

Για τη ζωγραφιά τους τα παιδιά θα χρειαστούν αρκετή φαντασία, ένα χαρτί μεγέθους A3 ή Α4 και ό,τι είδους χρώματα τους αρέσουν, όπως ξυλομπογιές, κηρομπογιές, μαρκαδόρους ή και νερομπογιές! Αν το προτιμούν, μπορούν να συμμετέχουν με ζωγραφιά σχεδιασμένη σε υπολογιστή!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι ηλικιακές ομάδες των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες και συγκεκριμένα: έως 7 ετών, 8 – 11 ετών και 12 – 15 ετών.

“Και τι θα κερδίσω;”

Ο ελληνικός διαγωνισμός ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου 2022 και ολοκληρώνεται 31 Ιανουαρίου 2023. Μάλιστα, με τη λήξη του, δεν θα ανακοινωθεί ένας μόνο νικητής, αλλά…9!

Οι 3 πρώτοι νικητές με ζωγραφιές που θα επιλέξει η κριτική επιτροπή σε κάθε κατηγορία (κάτω των 7 ετών, 8 έως 11 και 12 έως 15 ετών) θα πάρουν ένα φοβερό δώρο! Οι 9 νικητές θα συμμετέχουν στον παγκόσμιο διαγωνισμό! Και αν το έργο κάποιου φθάσει στον τελικό, θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα από τα χρηματικά έπαθλα!

Βγάλτε έξω τα χαρτιά και τις μπογιές σας, λοιπόν, και ξεκινήστε!

“Πώς θα συμμετάσχω στον διαγωνισμό;”

Έχετε παιδιά ηλικίας έως 15 ετών που αγαπούν τη ζωγραφική; Προτείνετέ τους να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, ζωγραφίζοντας το αυτοκίνητο των ονείρων τους! Η διαδικασία είναι πολύ απλή:

1) Κατεβάστε τους Όρους και τη Φόρμα Συμμετοχής

Κάντε κλικ εδώ. Διαβάστε προσεκτικά μαζί με τα παιδιά τους όρους συμμετοχής.

2) Συμπλήρωστε τη Φόρμα Συμμετοχής

Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και βοηθήστε τα παιδιά να βρουν έναν τίτλο και μια σύντομη περιγραφή για το αυτοκίνητο των ονείρων τους. Η φόρμα πρέπει να υπογραφεί από τους ίδιους τους γονείς.

3) Στείλτε το έργο του παιδιού

Μπορείτε να το ταχυδρομήσετε ή να το στείλετε ηλεκτρονικά, μαζί με τη φόρμα συμμετοχής, εδώ:

ΤΟΥΟΤΑ ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε.
Γραφείο Διαγωνισμού ΤΟΥΟΤΑ Dream Car
Εθνικής Αντιστάσεως 48
Τ.Κ. 152 31 Χαλάνδρι Αττικής
Τηλ.: 210 2808000

Ή ηλεκτρονικά στο cc@toyota.gr