Η ιστορία της Αναστασίας που έφτασε μερικών μηνών στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου και βαφτίστηκε από τον Πύρρο Δήμα

Φωτογραφία αρχείου, ο Πύρρος Δήμας με την Αναστασία* την ημέρα της βάφτισής της στο Πλαγιάρι, 1999.

Τα Παιδικά Χωριά SOS με μια ανάρτησή τους αποκάλυψαν το σπουδαίο πρόσωπο και τον ακέραιο χαρακτήρα του Έλληνα Ολυμπιονίκη της Άρσης Βαρών, Πύρρου Δήμα, που στηρίζει ενεργά τις δράσεις τους, αγαπά τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί και μάλιστα είναι νονός ενός κοριτσιού που γνώρισε και αγάπησε μέσα από τις επισκέψεις του στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου.

Πρόσφατα, ο Ολυμπιονίκης ανακοίνωσε ότι τα έσοδα της επανεκτύπωσης του βιβλίου του, «Πύρρος, με το μικρό μου όνομα», θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου των Παιδικών Χωριών SOS, που έτσι κι αλλιώς υποστηρίζει χρόνια τώρα.

Ο νονός μου….Πύρρος Δήμας

Όπως διαβάζουμε στην ανάρτηση ” H Αναστασία ήταν το ένα από τα πρώτα παιδιά που ήρθαν στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, το καλοκαίρι του ’98. Τέσσερα αδέρφια, με την Αναστασία να είναι μόλις μερικών μηνών, η πιο μικρή και ακόμα αβάφτιστη, βρέθηκαν στο τότε καινούριο Χωριό. Ένα χρόνο μετά, η Αναστασία, δύο ετών σχεδόν πια, βαφτίστηκε από τον άνθρωπο που στέκεται δίπλα μας 30 χρόνια τώρα, τον Πύρρο Δήμα.

«Ο Πύρρος υποστήριξε το Χωριό μας με κάθε τρόπο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το 2001, όταν είχα ένα ατύχημα που με είχε καθηλώσει στο κρεβάτι, ήρθε να μου ευχηθεί περαστικά και να με δει. Ο Ολυμπιονίκης, Πύρρος. Επισκεπτόταν την Αναστασία και όλα τα παιδιά του Χωριού και για ό,τι χρειαζόμασταν ήταν πάντα εκεί. Αποτέλεσε ένα εξαιρετικά θετικό πρότυπο για τα παιδιά του Χωριού, αφού τους απέδειξε ότι ένα ταπεινό παιδί που μεγάλωσε στη φτώχεια μπορεί να πετύχει τα όνειρά του και να γίνει τόσο σπουδαίος» αναφέρει ο τότε Διευθυντής του Χωριού, Γιώργος Μπασδάρης.

Διαβάστε επίσης:

Το μέλλον των αυτοκινήτων μέσα από τη φαντασία των παιδιών: ένας διαγωνισμός που δεν πρέπει να χάσετε

“Η Πεντάμορφη και το Τέρας… αλλιώς”: Η μουσικοθεατρική παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε στο Μικρό Παλλάς (από 27/11)

Πυροβολισμός 17χρονου στην Μάνδρα: Σφίγγει ο κλοιός για τον δράστη – Πού εστιάζει η έρευνα της Αστυνομίας