Το μήνυμα του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων προς τους γονείς για το ζήτημα των διδάκτρων

Με ανοιχτή επιστολή του ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων απευθύνεται στους γονείς και γνωστοποιεί τη θέση του αναφορικά με το ζήτημα της καταβολής των διδάκτρων, θέλοντας να διευκρινίσει τι ισχύει με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Αυτή είναι η επιστολή του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων προς τους γονείς

Αγαπητοί γονείς,

Τα ιδιωτικά σχολεία, όπως πράττουν διαχρονικά, έτσι και στην δύσκολη περίοδο της τωρινής κρίσης, στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και στηρίζουν με κάθε τρόπο τους μαθητές τους, τους γονείς των μαθητών τους και όλους τους εργαζομένους τους.

Ήδη από το κλείσιμο των σχολείων, τα ιδιωτικά σχολεία προσφέρουν πανθομολογουμένως αποτελεσματική εξ αποστάσεως εκπαίδευση στους μαθητές τους, στηρίζοντάς τους γνωστικά αλλά και ψυχολογικά.

Πώς θα γίνει η “απόσβεση” των διδάκτρων που ήδη έχουν καταβληθεί

Παράλληλα, τα ιδιωτικά σχολεία με δελτίο τύπου του Συνδέσμου τους, ήδη από τις 23/3 αναγνώρισαν πως, παρά την εξαντλητική προσπάθειά τους να συνεχίσουν να καλύπτουν τις εκπαιδευτικές και λοιπές ανάγκες των μαθητών τους, υπάρχουν υπηρεσίες που με τα σχολεία κλειστά δεν είναι πλέον εφικτή η προσφορά τους. Προσδιόρισαν μάλιστα επακριβώς πως αυτές οι μη προσφερόμενες πλέον υπηρεσίες, είτε θα αναπληρωθούν όταν ανοίξουν τα σχολεία, είτε θα αποτιμηθούν και θα πιστωθούν οι οικονομικές μερίδες των γονέων, ανάλογα με το αν θα παραταθεί από το Υπουργείο Παιδείας η διάρκεια του διδακτικού έτους ή όχι. Να σημειωθεί πως η δημόσια αυτή τοποθέτηση των ιδιωτικών σχολείων από 23/3, είναι από τις πρώτες αν όχι η πρώτη οποιουδήποτε κλάδου της οικονομίας και αποδεικνύει έμπρακτα την ευαισθησία τους και τον σεβασμό τους στην εμπιστοσύνη που τους παρέχουν οι γονείς των μαθητών τους.

Επειδή όμως στο ενδιάμεσο, οι γνωστοί πολέμιοι της ιδιωτικής εκπαίδευσης, διακινούν στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, ανυπόστατες κατηγορίες και συκοφαντίες κατά των ιδιωτικών σχολείων, που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες, επανερχόμαστε και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι για το διάστημα που τα Σχολεία θα είναι κλειστά:

Τι ισχύει για την καταβολή των διδάκτρων

Κάθε ιδιωτικό σχολείο, ανάλογα με το είδος και εύρος των υπηρεσιών του, με εντιμότητα και σεβασμό στην εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι γονείς των μαθητών του, θα επιχειρήσει μετά την επαναλειτουργία των σχολείων, να αναπληρώσει τις υπηρεσίες που δεν έχουν παρασχεθεί. Η διαδικασία που θα επιλέξει κάθε ιδιωτικό σχολείο, αφού τερματιστεί η υγειονομική κρίση, θα εξαρτηθεί πρωτίστως από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για ενδεχόμενη επέκταση της διάρκειας του διδακτικού έτους.

Μπορείτε να δείτε τη σχετική ανακοίνωση εδώ