Το μήνυμα του κ. Προκόπη Παυλόπουλου για το Ραδιομαραθώνιο της UNICEF για τα παιδιά που πεινούν

Ο Ραδιομαραθώνιος της Unicef που αφιερώθηκε “Σε κάθε παιδί που πεινάει – δίπλα μας ή και μακριά μας” ξεκίνησε σήμερα από τις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί τις βραδινές ώρες, ενώ θα υπάρξουν 6 ώρες δικτυώσεων πολλών ραδιοσταθμών που θα εκπέμψουν κοινό πρόγραμμα. Θα υπάρξουν επίσης δεκάδες αφιερώματα.

Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου έχει ως εξής:

«Όσο οι επιπτώσεις της βαθιάς κρίσης που μαστίζει την Χώρα μας γίνονται πιο ορατές, τόσο περισσότερο φαίνεται ποια είναι τα μεγαλύτερα θύματά της. Είναι τα παιδιά. Και το πιο επώδυνο συνίσταται στο ότι δεν είναι μόνον η φτώχεια και η πείνα που γίνονται πραγματικός εφιάλτης για πολλά παιδιά. Είναι, επιπλέον, η αγωνία και η μελαγχολία που στερούν από αυτά τα παιδιά το σημαντικότερο όπλο για την κατάλληλη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους σε αυτή την τρυφερή ηλικία: Δηλαδή την αισιοδοξία.

Μπροστά σε αυτό το εθνικό δράμα ουδείς δικαιούται να παραμένει απαθής. Ούτε καν αρκεί η απλή έκφραση συμπάθειας και συμπόνοιας. Καθένας οφείλει ν’ αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να το κάνει εμπράκτως. Πρόκειται για πραγματικό εθνικό χρέος.

Συγχαρητήρια, και πάλι, στην UNICEF. Αυτή την φορά για την τεκμηριωμένη Έκθεση «Η κατάσταση των Παιδιών στην Ελλάδα 2017 – Τα παιδιά της κρίσης». Συγχαρητήρια και στην Ελληνική Ραδιοφωνία, η οποία μαζί με δεκάδες ραδιοσταθμούς σε όλη την Χώρα οργανώνει και φέτος αυτόν τον Ραδιομαραθώνιο, αφιερωμένο «σε κάθε παιδί που πεινάει -δίπλα μας ή και μακριά μας». Γνωρίζοντας την ευαισθησία της Ελληνίδας και του Έλληνα καθώς και το γεγονός ότι η αλληλεγγύη είναι βασικό στοιχείο του εθνικού μας ψυχισμού, είμαι βέβαιος ότι η ανταπόκριση, και μάλιστα έμπρακτη, θα είναι καθολική.

Ευχαριστώ γιατί μου δώσατε την ευκαιρία ν’ απευθύνω αυτό το μήνυμα στο πλαίσιο του ραδιομαραθωνίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας».

Πώς μπορείτε να συνδράμετε στην δράση

• Δωρεές για τον Ραδιομαραθώνιο γίνονται στο τηλ: 801 500 12345
(καλείτε από σταθερό τηλέφωνο και απαντά άνθρωπος της UNICEF)

• Μόνο την ημέρα του Ραδιομαραθώνιου θα ισχύει το τηλεφωνικό κέντρο δωρεών: 211 176 6216

• Δωρεές μέσω SMS: Στείλτε σε μήνυμα τη λέξη ΠΑΙΔΙ στο 19059 (χρέωση 1 ευρώ ΦΠΑ)
Ισχύει από Παρασκευή 31 Μαρτίου έως και Πέμπτη 6 Απριλίου

• Από σταθερό ΟΤΕ: Καλέστε 901 11 17 17 17 (αυτόματη χρέωση 3 ευρώ ΦΠΑ/κλήση)