Το μοναδικό συμπλήρωμα που βγάζει την οικογένειά μου… ασπροπρόσωπη κάθε χειμώνα

Το μοναδικό συμπλήρωμα που βγάζει την οικογένειά μου ...ασπροπρόσωπη κάθε χειμώνα

Αναρωτιέστε πώς γίνεται και κάποιες οικογένειες “βγάζουν” έναν ολόκληρο χειμώνα χωρίς πολλές ιώσεις και κρυολογήματα; Μια από αυτές τις τυχερές οικογένειες είναι και η δική μας. Με εξαίρεση την περίοδο του πρώτου χρόνου των παιδιών μου στο σχολείο, οπότε ήταν άρρωστα κάθε λίγο και λιγάκι, όλα τα επόμενα χρόνια περνάμε τους χειμώνες μας σχετικά “αναίμακτα” ως προς τις ιώσεις. Αυτό, φυσικά, μεταφράζεται και σε λιγότερες απουσίες από το σχολείο, αλλά και σε μικρότερο κίνδυνο να μεταδώσουμε κάτι στους παππούδες που “κρατάνε” τα παιδιά όταν εμείς δουλεύουμε.

Ποιο είναι το μυστικό μας; Τα καλά γονίδια, η ισορροπημένη διατροφή και η τακτική σωματική άσκηση όλων μας σίγουρα παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο. Τα φρούτα και τα λαχανικά δεν λείπουν ποτέ από το ημερήσιο διαιτολόγιό μας, ο πορτοκαλοστίφτης “παίρνει φωτιά” κάθε απόγευμα, ενώ κανείς μας δεν είναι υπέρβαρος. Ωστόσο, ο παιδίατρός μας δεν διαφώνησε, όταν -έπειτα από ενδελεχή έρευνα- πρότεινα να προσθέσω τη βιταμίνη D στη διατροφή μας.

Γιατί η βιταμίνη D είναι τόσο σημαντική για όλους μας

Η βιταμίνη D βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων ασβεστίου και φωσφόρου στον οργανισμό. Τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα για να διατηρούνται τα οστά, τα δόντια και οι μύες υγιή. Η έλλειψη της βιταμίνης D, αντίθετα, μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα, τόσο στην ανθεκτικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος κυρίως των παιδιών, όσο και στην ισχύ των οστών μας, αφού μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην οστεοπόρωση.

Με τη βιταμίνη D, όμως, ισχύει ένα παράδοξο: Ο πιο φυσικός τρόπος να την λάβουμε είναι μέσω της έκθεσή μας στον ήλιο. Θεωρητικά, λοιπόν, οι Έλληνες και τα παιδιά τους θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι στην Ευρώπη σε ποσοστά αυτής της βιταμίνης στον οργανισμό τους. Μαντέψτε, όμως: Παρουσιάζουμε ανεπάρκεια! Αυτό, τουλάχιστον, έδειξε μελέτη της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας που δημοσιεύτηκε το 2018, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το συμπέρασμά της “μεσογειακό παράδοξο”. Τα αποτελέσματα των ερευνών δεν έχουν αλλάξει από τότε.

Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία

Υπάρχουν κι άλλοι φυσικοί τρόποι να ενισχύσουμε τη βιταμίνη D στον οργανισμό μας: Η τακτική κατανάλωση μανιταριών, λιπαρών ψαριών, κρόκων αυγού. Όμως πόσους κρόκους να φάει κανείς και… ποιο παιδί τρώει τακτικά μανιτάρια και λιπαρά ψάρια; (Σίγουρα όχι τα δικά μου!)

Έτσι, αφού το έψαξα πάρα πολύ και συμβουλεύτηκα και τον παιδίατρό μας, κατέληξα στις D3 fix drops. Ένα συμπλήρωμα διατροφής με 10 χρόνια κλινικής εμπειρίας, από μια φαρμακευτική εταιρεία με περισσότερα από 50 χρόνια επιστήμης και τεχνογνωσίας, την Intermed.

Πρόκειται για το Νο1 σε πωλήσεις συμπλήρωμα υγρής μορφής, το οποίο είναι βασισμένο στην τεχνολογία της μυκηλλιοποίησης. Αυτό σημαίνει, ότι παρουσιάζει υψηλότερη σταθερότητα, προστασία από την υποβάθμιση, το φως και την οξείδωση και βελτιωμένη βιοδιαθεσιμότητα αδιάλυτων στο νερό και δύσκολα απορροφούμενων ενώσεων, όπως η βιταμίνη D3.

Μάλιστα, πλέον κυκλοφορεί η νέα γενιά D3 fix drops των 1000ΙU, με νέα περιεκτικότητα, ιδανική για ενήλικες.

Γιατί επέλεξα τις D3 fix drops

Τα συμπληρώματα διατροφής D3 fix drops είναι ιδανικά για άτομα που έχουν περιορισμένη ικανότητα πέψης και απορρόφησης λιπών και λιποδιαλυτών βιταμινών. Ωστόσο, απευθύνονται με άριστα αποτελέσματα σε κάθε ηλικιακή ομάδα.

Η σύνθεσή τους κάνει χρήση φυσικών συστατικών (φυσικό άρωμα βανίλια, φυσικό γλυκαντικό στη D3 fix drops 200IU, φυσικό διαλύτη από ελιά), χωρίς κοινά αλλεργιογόνα (γάλα/λακτόζη, αυγό, ψάρια, καρποί με κέλυφος, σιτάρι, γλουτένη & σόγια), χωρίς σάκχαρα, αλκοόλη και συνθετικά χρώματα.

Τέλος, οι D3 fix drops είναι πολύ εύκολες στη χρήση, χάρη στην αντλία υψηλής ακρίβειας, μέσω της οποίας προσθέτω όσες σταγόνες χρειάζονται στο νερό ή τον φυσικό χυμό μας.

Με την έναρξη του φθινοπώρου, λοιπόν, και με τις πρώτες ιώσεις που ακούω να κυκλοφορούν γύρω μας, αρχίζει και η λήψη της βιταμίνης D, η οποία ειδικά φέτος, τον πρώτο χειμώνα μετά την πανδημία χωρίς μέτρα, μοιάζει πιο απαραίτητη από ποτέ!