Αρχική InfoMommy Σχέσεις Το μυστικό για καλύτερες σχέσεις είναι ο ύπνος, σύμφωνα με νέα έρευνα

Το μυστικό για καλύτερες σχέσεις είναι ο ύπνος, σύμφωνα με νέα έρευνα

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα οι προικισμένοι ηγέτες έχουν υπομονή, είναι έξυπνοι και «τραβούν» τους άλλους κοντά τους.

Τι κάνει, όμως, μια σχέση – επαγγελματική και προσωπική – πιο επιτυχημένη;

Η κατανόηση; Η υπομονή; Η υποχωρητικότητα; Ο σεβασμός; Σίγουρα όλα αυτά συμβάλλουν στο να διατηρηθεί μια σχέση σε καλά επίπεδα, αλλά σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα εκείνο που κάνει τους άλλους – και κυρίως τους αγαπημένους μας, που μας ενδιαφέρουν περισσότερο – να μας αντιμετωπίζουν θετικά και να επιθυμούν να είναι δίπλα μας, είναι... ο ύπνος!

Στην έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Harvard Business Review, διαπιστώθηκε ότι η έλλειψη ύπνου επιδρά αρνητικά στις σχέσεις των ανθρώπων. Συγκεκριμένα, τα 40 από τα 120 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα – ήταν διευθυντές – δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις με τους συναδέλφους τους και τους υπαλλήλους τους. Ήταν πιο ευερέθιστοι, ανταγωνιστικοί, ανυπόμονοι και γεμάτοι ανησυχίες.

Μάλιστα, η αρνητική επίδραση της έλλειψης ύπνου δεν τελείωνε στο άτομο που κοιμόταν λίγο ή άσχημα, αλλά έφτανε και σε όσους εκείνο συναναστρεφόταν.  Οι ομάδες δεν απέδιδαν σωστά, ενώ – σύμφωνα πάντα με την έρευνα – η έλλειψη ύπνου οδηγούσε και σε αυξημένες άσχημες συμπεριφορές, χειραγώγηση, θυμό και μειωμένη ηθική! Παράλληλα, οι υπάλληλοι αυτών των διευθυντών δεν τους αντιμετώπιζαν ως χαρισματικούς, ηθικούς και ικανούς για δουλειά με όραμα.

Και μπορεί τα παραπάνω στοιχεία να αφορούν σε σχέσεις επαγγελματικού επιπέδου, αλλά σκεφτείτε και εσείς τι συμβαίνει όταν δεν κοιμάστε καλά ή δεν ευχαριστιέστε τον ύπνο σας. Νεύρα, θυμός, ξεσπάσματα προς τους αγαπημένους σας.

Τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε την κατάσταση; Οι ειδικοί της έρευνας προτείνουν

  • Κοιμηθείτε (όσο πιο ήρεμα μπορείτε)
  • Γυμναστείτε (όχι πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου
  • Μειώστε την έκθεσή σας στις οθόνες
  • Κοιμηθείτε το μεσημέρι (έστω και για λίγο)
  • Εφαρμόστε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ύπνου
  • Χαλαρώστε και αφήστε στην άκρη αρνητικές σκέψεις

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.