“Το παιδί μου είναι αλλεργικό και ζητώ να έρθει σχολικός νοσηλευτής στο Νηπιαγωγείο του”: Μαμά αγωνιά για το γιο της

"Το παιδί μου είναι αλλεργικό και ζητώ να έρθει σχολικός νοσηλευτής στο Νηπιαγωγείο του": Μαμά αγωνιά για το γιο της

Διανύουμε αισίως τον τρίτο μήνα λειτουργίας των σχολείων για την φετινή  χρονιά και καθημερινά δεχόμαστε στο Ιnfokids.gr καταγγελίες γονέων μαθητών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας και κρίνεται απαραίτητη η παρουσία σχολικού νοσηλευτή.

Μέχρι στιγμής το ζήτημα με τις τοποθετήσεις σχολικών νοσηλευτών δεν έχει επιλυθεί με αποτέλεσμα οι γονείς να τρέμουν μήπως συμβεί κάποιο πρόβλημα που θα επηρεάσει την υγεία των παιδιών τους.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις γονέων που αναλαμβάνουν το ρόλο να είναι εκείνοι “φρουροί” του παιδιού τους στο σχολείο.

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Η Σοφία Μπαμπαράκου, μητέρα μαθητή που φοιτά στο προνήπιο του 2ου Νηπιαγωγείου Αλιβερίου, μας κοινοποίησε την επιστολή που έστειλε στο αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας απαιτώντας να τοποθετηθεί άμεσα στο σχολείο, σχολικός νοσηλευτής καθώς πολλές οικογένειες μεταξύ των οποίων και η δική της έχουν παιδιά με προβλήματα υγείας.

Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο Ιnfokids.gr η μητέρα “Σας ενημερώνω για την επιστολή που απέστειλα στην ιεραρχία του υπουργείου παιδείας για να  παραθέσω το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε που αφορά τον υιό μας οποίος έχει διαγνωστεί με αλλεργία στο αγελαδινό γάλα και στα παράγωγα του οποίος φοιτά στο προνήπιο του 2ου Νηπιαγωγείου Αλιβερίου μη έχοντας τοποθετηθεί σχολικός νοσηλευτής. Πρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημά μας.”

Η επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας

1. Σας αναφέρουμε σε συνέχεια της ΚΥΑ, παρακαλούμε για τις άμεσες δικές σας ενέργειες για την πλήρωση της θέσης σχολικού νοσηλευτή στο 2ο Νηπιαγωγείο Αλιβερίου καθώς ο υιός μας …………. έχει διαγνωστεί με σοβαρή αλλεργία στο γάλα, όπως πιστοποιείται από επίσημη Ιατρική Βεβαίωση Δημόσιας Μονάδας Υγείας την αποφυγή βρώση γαλακτομικών ακόμα και σε ίχνη, κινδυνεύει με αναφυλαξία που οδηγεί σε αλλεργικό σοκ και είναι δυνητικά θανατηφόρο.Το παιδί χρήζει από την παρουσία σχολικού νοσηλευτή καθ’ όλη την διάρκεια παραμονής του στο σχολικό περιβάλλον έτσι ώστε να υπάρχει ένας άνθρωπος εξιδεικευμένος οποίος θα ενεργήσει γρήγορα και αποτελεσματικά στην περίπτωση του αλλεργικού σοκ.

2. Σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία ο εκπαιδευτικός δεν οφείλει να χορηγήσει φαρμακευτική αγωγή στο σχολείο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ετοιμότητα αντιμετώπισης και το περιβάλλον να μην είναι ασφαλές για ένα νήπιο που δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί και να κάνει χρήση της αυτοένεσης αδρεναλίνης, βρίσκοντας το εκτεθειμένο χωρίς την φαρμακευτική του αγωγή στο σχολείο. Κατόπιν των προαναφερθέντων και ύστερα από αίτηση μας τον Ιούνιο 2021για την τοποθέτηση σχολικού νοσηλευτή όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος δεν ελήφθη καθ’ όλου υπόψιν και δεν δόθηκαν οι απαιτούμενες εξηγήσεις.

3. Ζητούμε την άμεση τοποθέτηση σχολικού νοσηλευτή στο 2ο Νηπιαγωγείο Αλιβερίου που θα γνωρίζει την χρήση και χορήγηση της Anapen(Αυτοένεση Αδρεναλίνης)και σε σύνολο την αγωγή του παιδιού, προκειμένου να αντιμετωπισθεί τυχόν αλλεργικό επεισόδιο όπου θα αντιμετωπισθεί το γρηγορότερο δυνατόν μην βάζοντας την ζωή του υιού μας σε κίνδυνο.

4. Επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματος, και παντός υπευθύνου για την σωματική και όχι μόνο ακεραιότητα καθώς και προστασία της ζωή του παιδιού μας, προσδοκούμε και προσβλέπουμε την ικανοποίηση του αιτήματος μας .
Σε περίπτωση μη ικανοποίησης του αιτήματος μας για τοποθέτηση σχολικού νοσηλευτή παρακαλώ όπως μου γνωρίσετε τους λόγους μη ικανοποίησης επί του αιτήματος μου.

Διαβάστε επίσης:

“Κανένα παιδί κακοποιημένο”: Η ΠτΔ εγκαινίασε τη Μονάδα Φροντίδας για την Ασφάλεια των Παιδιών «ΕΛΙΖΑ»

Αυτή είναι η 8χρονη Όλγα που σκοτώθηκε στην πόρτα του εργοστασίου – «Κάποιος την κυνηγούσε» (video)

Άγριος ξυλοδαρμός μαθήτριας – Δέχθηκε επίθεση από κορίτσια στις σχολικές τουαλέτες