“H κόρη μου έχει επιληψία και δεν έχει έρθει σχολικός νοσηλευτής. Την περιμένω με το φάρμακο μέχρι να σχολάσει”

"H κόρη μου έχει επιληψία και δεν έχει έρθει σχολικός νοσηλευτής. Την περιμένω με το φάρμακο μέχρι να σχολάσει"

Δεν έχουν τέλος τα παράπονα και οι καταγγελίες γονέων μαθητών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας και κρίνεται απαραίτητη η παρουσία σχολικού νοσηλευτή.

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και οι γονείς αρνούνται να βλέπουν τα παιδιά τους να χάνουν τα μαθήματα ή να ταλαιπωρούνται στο σχολείο και ορισμένοι αναλαμβάνουν το ρόλο να είναι εκείνοι “φρουροί” του παιδιού τους στο σχολείο.

Η λύση, που σε κάποια σχολεία, έχει εφαρμοστεί (να παρουσιάζεται, δηλαδή, σχολικός νοσηλευτής για δύο ημέρες την εβδομάδα) δεν μπορεί να θεωρηθεί λειτουργική. Η επιληψία δεν επιλέγει μέρες…

Κραυγή αγωνίας μάνας μαθήτριας με επιληψία

Μητέρα μαθήτριας με επιληψία του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής καταγγέλει ότι δεν υπάρχει νοσηλευτής στο σχολείο αν και από πλευρά της έχει υποβάλει την απαραίτητη αίτηση για να υπάρχει νοσηλευτής.

Η θέση της μητέρας

Η μητέρα εξηγεί στο xronos.gr τα εξής: «Στο 11ο Δημοτικό όπου ήταν η κόρη μου υπήρχε σχολικός νοσηλευτής. Για προσωπικούς λόγους φέτος αλλάξαμε σχολείο. Έχει τρία χρόνια που είχαμε πάντα σχολικό νοσηλευτή. Δεν είναι ότι εκκρεμεί η αίτησή μας. Τόσα χρόνια μας τον παρέχουν και ξέρουμε ότι τον δικαιούμαστε.

Κάθε Ιούνιο μάς ζητείται χαρτί από δημόσια δομή, που να λέει για ποιο λόγο χρειάζεται σχολικό νοσηλευτή το παιδί.

Η αίτηση για σχολικό νοσηλευτή όμως γίνεται τον Ιούνιο και οι μετεγγραφές γίνονται τον Σεπτέμβριο.

Δηλαδή ουσιαστικά η αίτησή μας έγινε στο παλιό μας σχολείο. Με διαβεβαίωσαν ότι ο φάκελος της αίτησης ακολουθεί το παιδί και με το που φεύγει το παιδί πηγαίνει και στο νέο σχολείο. Οπότε περιμένουμε ότι θα έρθει και ο σχολικός νοσηλευτής και μέχρι τώρα δεν συνέβη. Από την Πρωτοβάθμια λένε ότι έχει δηλωθεί το κενό».

“είμαι έξω από το σχολείο μέσα στο αυτοκίνητο με το φάρμακο στο χέρι μέχρι να σχολάσει το παιδί”

Η μητέρα κάθε μέρα περιμένει έξω από το σχολείο με το φάρμακο που πιθανώς να χρειαστεί το παιδί της ανά χείρας. «Χρειάζεται νοσηλευτής, διότι σε περίπτωση κρίσης πρέπει να του χορηγηθεί φάρμακο μέσα στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Εγώ είμαι έξω από το σχολείο μέσα στο αυτοκίνητο με το φάρμακο στο χέρι μέχρι να σχολάσει το παιδί. Δεν μας έχει χρειαστεί μέχρι τώρα αυτό το φάρμακο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις», δηλώνει χαρακτηριστικά.

“Μου πρότειναν να πάμε πίσω στο παλιό σχολείο για να λυθεί το πρόβλημα”

Ως απάντηση από την Πρωτοβάθμια έλαβε το ότι «μας πρότεινε να πάμε το παιδί πίσω στο 11ο Δημοτικό. Αυτό βέβαια θα κάνει κακό στην ψυχολογία ενός επιληπτικού παιδιού, το οποίο δεν πρέπει να στρεσάρεται», είπε.

Η απάντηση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Μαρίνος Κωνσταντινίδης δήλωσε τα εξής: «Στις αρχές του Σεπτεμβρίου το παιδί ανήκε στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, όπου μαζί με άλλα 4 παιδάκια, υπήρχαν δύο νοσηλευτές. Η μητέρα έκανε μετεγγραφή το παιδί στο 10ο Δημοτικό.

Από πού συμπεραίνεται ότι πρέπει να ακολουθεί και ο σχολικός νοσηλευτής, όταν αυτός δεν είναι μόνο για ένα παιδί;

Το παιδί όταν ήταν στο 11ο Δημοτικό ήταν καλυμμένο (σ.σ. εννοεί ότι υπήρχε σχολικός νοσηλευτής). Δεν μπορώ να πάρω τον ένα νοσηλευτή και να αφήσω τα τέσσερα παιδάκια με μόνο έναν νοσηλευτή.

Το κενό εγώ το έστειλα (στο Υπουργείο) και είπα στη μητέρα ότι, επειδή δεν είναι σίγουρο ότι θα μας στείλουν νοσηλευτή, εάν θέλει να ξανά γυρίσει το παιδί στο σχολείο που ήταν. Από εκεί και πέρα δεν ευθύνομαι. Έχουμε ζητήσει από την κεντρική Πολιτεία τρεις νοσηλευτές και ευχαρίστως θα το τακτοποιήσουμε».

Διαβάστε επίσης:

Τι ισχύει τελικά για το εθελοντικό πρόγραμμα αγκαλιάς για εγκαταλελειμμένα βρέφη στα ελληνικά νοσοκομεία

“Η 7χρονη Αναστασία με παρακίνησε να γίνω εθελόντρια δότρια μυελού των οστών”

Πώς μιλάς στα παιδιά σου για τα “άγρια νιάτα” σου; Η Drew Barrymore έχει την απάντηση