“Η 7χρονη Αναστασία με παρακίνησε να γίνω εθελόντρια δότρια μυελού των οστών”

"Η 7χρονη Αναστασία με παρακίνησε να γίνω εθελόντρια δότρια μυελού των οστών"

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η τρυφερή εξομολόγηση μιας νεαρής που έγραψε στη σελίδα “Εθελοντές Δότες Μυελου των Οστών Σητείας” τη δική της ιστορία για το πώς αποφάσισε να γίνει εθελόντρια δότρια μυελού των οστών.

Όπως αποκάλυψε η “αιτία” για να πάρει αυτήν την απόφαση ήταν η  7χρονη Αναστασία και ο αγώνας ζωής που έδωσε, με τον πιο σπάνιο παιδικό καρκίνο, το γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους. Παρά την τεράστια θέλησή της για ζωή, η μικρή νεραιδούλα “πέταξε” για τη γειτονιά των αγγέλων.

Το ξανθό αγγελούδι με το γλυκό χαμόγελο και τη φωτεινή ματιά ήταν το κίνητρό της για να περάσει το κατώφλι της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων “ΕΛΠΙΔΑ” και να δώσει δείγμα σάλιου.

Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά “Η Αναστασία, μια επτάχρονη νεράϊδα με άγγιξε με το ραβδάκι της και μου έδειξε την Αγάπη.  Και φύτεψε μέσα μου μια ακατανίκητη επιθυμία να κάνω ο,τι μπορώ για να βοηθήσω τα παιδιά, τους ανθρώπους. Έστω έναν άνθρωπο.

Η μέρα που αποφάσισα να γίνω εθελόντρια δότρια μυελού των οστών

“Εχθές έδωσα δείγμα για να γίνω δότης και ήθελα απλώς να το μοιραστώ. Μιας που δεν υπάρχει τρόπος να γράψω εγώ στην ομάδα, θα ήθελα να σας το στείλω εδω κι αν έχει καταλληλότητα μπορείτε να το μοιραστείτε. Ειδάλλως μου αρκεί που θα το έχω μοιραστεί με έναν άνθρωπο, το έγραψα για να πω ευχαριστώ.

Εχθές είχα ρεπό από τη δουλειά μου, πήρα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και πήγα ως την Ογκολογική Μονάδα Παίδων “ΕΛΠΙΔΑ”, έτσι ώστε να δώσω δείγμα για να γίνω εθελόντρια δότης μυελού των οστών.

Σε όλο το δρόμο είχα μεγάλη ανυπομονησία και σκεφτόμουν ότι δεν έχω και δεν είχα ποτέ κάποιον δικό μου άνθρωπο που να χρειάστηκε αυτού του είδους τη βοήθεια, την οποία εμείς οι υπόλοιποι άνθρωποι κουβαλάμε στο σώμα μας.

Είμαι άνθρωπος που γενικά φοβάται και τρομάζει για το χειρότερο με έναν απλό πονοκέφαλο, εξαιτίας μιας περιπέτειας υγείας ενός πολύ δικού μου ανθρώπου.

Διαβάζω τις ιστορίες σας εδώ μέσα και θέλω να ξέρετε ότι θαυμάζω τη δύναμη και τη ζωή σας.

Διαβάζω τις μανούλες που έχουν χάσει το παιδάκι τους. Θα ήθελα να σας πάρω μια αγκαλιά και δεν ξέρω τί θα μπορούσα να σας πω.

Αν κάτι όμως μπορώ να πω, με όλο τον σεβασμό και όλη την αγάπη του κόσμου, είναι ότι εσείς και τα παιδιά σας έχετε αλλάξει ζωές.

Τα παιδάκια σας ήρθαν για να μας διδάξουν και να μας δώσουν φως, το πιο όμορφο φως όλου του κόσμου.

Στην περίπτωσή μου ήταν η Αναστασία. Μια επτάχρονη νεράϊδα με άγγιξε με το ραβδάκι της και μου έδειξε την Αγάπη.

Και φύτεψε μέσα μου μια ακατανίκητη επιθυμία να κάνω ο,τι μπορώ για να βοηθήσω τα παιδιά, τους ανθρώπους. Έστω έναν άνθρωπο.

Δεν θα την ξεχάσω ποτέ και εξαιτίας της βρέθηκα εκεί εχθές. Η καλύτερη μέρα της μέχρι τώρα ζωής μου.🧚‍♀️

Διαβάστε επίσης:

Η 4χρονη Δέσποινα Δήμητρα δίνει μάχη με τη λευχαιμία και χρειάζεται αιμοπετάλια

Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχ. Νέας Προποντίδας απέκτησαν την ωραιότερη θέα χάρη σε δυο εθελόντριες

Το ιδιοφυές πλάνο μιας μαμάς για να αναγκάσει την κόρη της να καθαρίζει το δωμάτιό της

Γονείς καταγγέλουν στο Ιnfokids:”Αντί να μειωθούν οι 25 μαθητές ανά τάξη, πλέον φτάνουμε σε τάξεις των 27!”