Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχ. Νέας Προποντίδας απέκτησαν την ωραιότερη θέα χάρη σε δυο εθελόντριες

Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχ. Νέας Προποντίδας απέκτησαν την ωραιότερη θέα χάρη σε δυο εθελόντριες

Η χαρά των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Προποντίδας δεν περιγράφεται καθώς εδώ και λίγες μέρες η θέα που αντικρίζουν από τις τάξεις τους είναι πολύχρωμη και άκρως παιχνιδιάρικη χάρη στην εθελοντική δράση των Ευρυδίκης Φίκαρη και Τζίνας Νικολαΐδου.

Πήραν τα πινέλα ανά χείρας και χάρισαν χαμόγελα στους μαθητές

Με παρακίνηση της δημοτικής συμβούλου Αθανασίας Εμμανουηλίδου και τη στήριξη του Δήμου, οι δύο εθελόντριες, θέλησαν να βάλουν τα δυνατά τους και να κάνουν τη γειτονιά του σχολείου πιο φωτεινή!

Συμφώνησαν ότι είναι απαράδεκτο οι μαθητές να αντικρίζουν απέναντι τους την άθλια όψη του Δημοτικού Κτιρίου που λειτουργεί ως δημόσιες τουαλέτες και έχει γεμίσει από αντιαθλητικά γκράφιτι που κάθε άλλο παρά καλαίσθητα μπορούν να θεωρηθούν.

Σε χρόνο ρεκόρ η γειτονιά “πλημμύρισε” από χρώμα

Ένωσαν τις δυνάμεις τους, προμηθεύτηκαν χρώματα και έδωσαν ραντεβού για να αναβαθμίσουν εικαστικά την όψη του κτιρίου. Το αποτέλεσμα όχι μόνο είναι εντυπωσιακό αλλά και αποτελεί δείγμα άρτιας καλλιτεχνικής έκφρασης.

Όταν υπάρχει θέληση τίποτα δεν είναι ανέφικτο

Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχ. Νέας Προποντίδας απέκτησαν την ωραιότερη θέα χάρη σε δυο εθελόντριες

Η άχαρη εικόνα του κτιρίου πλημμύρισε με έντονα χρώματα, ζωντανές παραστάσεις και μεταμορφώθηκε σε μια όμορφη εικαστική γωνιά.

Η θεαματική αλλαγή του  κτιρίου αξίζει να σημειωθεί ότι συνέβαλε τα μέγιστα στη συνολική αναβάθμιση της γειτονιάς του σχολείου ενώ με την πρωτοβουλία τους αυτή οι 2 γυναίκες έστειλαν μήνυμα εθελοντισμού και κοινωνικής ευαισθητοποίησης για το συλλογικό καλό στους μαθητές.

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας συγχαίρει τις εθελόντριες για την αξιολόγη προσπάθειά τους τονίζοντας ότι “Όταν το μεράκι συμπράττει με το ταλέντο, την καλαισθησία και την αγάπη για τον τόπο, γίνονται θαύματα.”

Κάλεσμα και για νέες εικαστικές δράσεις

Μάλιστα, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση και σε άλλους εθελοντές για νέες εικαστικές παραμβάσεις που θα “ζωντανέψουν” και άλλες γωνιές της πόλης.

Διαβάστε επίσης:

Ο παιδίατρος συμβουλεύει: Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε αν το παιδί σας έχει συνέχεια μύξα

Ηλεία: Οι μαθητές απείχαν από το μάθημα για να στηρίξουν τον συμμαθητή τους που δεν έχει συνοδό

Ο Μίμης Δομάζος προπονεί δωρεάν παιδιά με αντάλλαγμα τροφή για τα αδέσποτα ζωάκια