Τι ισχύει τελικά για το εθελοντικό πρόγραμμα αγκαλιάς για εγκαταλελειμμένα βρέφη στα ελληνικά νοσοκομεία

Τι ισχύει τελικά για το εθελοντικό πρόγραμμα αγκαλιάς για εγκαταλελειμμένα βρέφη στα ελληνικά νοσοκομεία

Αν έχετε λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν υπάρχει περίπτωση τις τελευταίες μέρες να μην έχετε διαβάσει μια είδηση που αποτελεί το απόλυτο viral και οι χρήστες την αναπαράγουν γράφοντας τρυφερά σχόλια και προτροπές για να κινητοποιηθούν όλοι για να ανακουφιστούν…τα εγκαταλελειμμένα βρέφη στα ελληνικά νοσοκομεία.

Απάτη το “εθελοντικό” πρόγραμμα αγκαλιάς για εγκαταλελειμμένα βρέφη

Ειδικότερα, το άρθρο που διακινείται ευρέως καλεί το κοινό να γίνει εθελοντής για ένα εγκαταλελειμμένο βρέφος καθώς τα εγκαταλελειμμένα βρέφη που μεγαλώνουν μόνα τους στα ελληνικά νοσοκομεία είναι πολλά, οι νοσοκόμες δεν φτάνουν καν για την φροντίδα τους πόσο μάλλον για την αγκαλιά.

Η ανάρτηση συνοδεύεται από την φωτογραφία που έχουμε και εμείς ως κεντρική και μάλιστα στην περιγραφή του άρθρου γίνεται η απαραίτητη επεξήγηση ότι πρόκειται για εγκαταλελειμμένο βρέφος.

Οι χρήστες δημιούργησαν ένα κύμα αλληλεγγύης και πολλοί έσπευσαν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον και να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα μπορούσαν να χαρίζουν απλόχερα τις αγκαλιές τους στα μωράκια που μεγαλώνουν χωρίς τους γονείς σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου στο Αλεξάνδρα, στο Μητέρα και στο Νοσοκομείο Παίδων.

Η ανάρτηση για τους Εθελοντές Αγκαλιάς για βρέφη

Τι ισχύει τελικά για το εθελοντικό πρόγραμμα αγκαλιάς για εγκαταλελειμμένα βρέφη στα ελληνικά νοσοκομεία

Η αποκατάσταση της αλήθειας

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και πριν από λίγα χρόνια και στο Infokids.gr είχαμε επικοινωνήσει με το Νοσοκομείο Αλεξάνδρα και μας είχαν διαψεύσει αυτή την είδηση.

Στην προκειμένη περίπτωση ήδη το Νοσοκομείο Αλεξάνδρα έχει δημοσιεύσει σχετική ανακοίνωση που καταρρίπτει το δημοσίευμα και βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση “Η Διοίκηση του Γ.Ν. « Αλεξάνδρα» διαψεύδει άρθρα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες για πρόγραμμα Εθελοντών σε εγκαταλελειμμένα βρέφη του Νοσοκομείου μας.

Επισημαίνεται ότι στο Νοσοκομείο μας δεν υπάρχουν εγκαταλελειμμένα βρέφη και παρακαλούμε τους πολίτες να μην επικοινωνούν με τα αρμόδια Τμήματα διότι δημιουργείται πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία τους. Ευχαριστούμε πολύ.

Προσοχή σε ό,τι διαβάζετε

Συμπέρασμα; Ενώ είναι τρομερά ενθαρρυντική η διάθεση του κόσμου να προσφέρει, προσέχετε και μην εμπιστεύεστε όποιο δημοσίευμα κυκλοφορεί από το κάθε τυχαίο site.

Διαβάστε επίσης:

Στη Φινλανδία μεταφέρουν τους παιδικούς σταθμούς στο ύπαιθρο και η υγεία των παιδιών βελτιώνεται

Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχ. Νέας Προποντίδας απέκτησαν την ωραιότερη θέα χάρη σε δυο εθελόντριες

Γονείς καταγγέλουν στο Ιnfokids:”Αντί να μειωθούν οι 25 μαθητές ανά τάξη, πλέον φτάνουμε σε τάξεις των 27!”