Έχεις παιδί στην Γ’ Γυμνασίου ή στην Α’ Λυκείου; Μάθε πώς θα φοιτήσει δωρεάν σε σχολείο της Αμερικής!

Έχεις παιδί 14 έως 17 ετών; Μάθε πώς θα φοιτήσει δωρεάν σε σχολείο της Αμερικής!

Αν ονειρεύεσαι για το παιδί σου μια εμπειρία εκπαίδευσης που θα ξεπερνά το στενό πλαίσιο της ελληνικής. Αν θες να του δώσεις τη δυνατότητα να ανοίξει τους ορίζοντές του, να έρθει σε επαφή με εναλλακτικές μεθόδους διδασκαλίας που θα το μάθουν να σκέφτεται “έξω από το κουτί”, έχεις τώρα μια μοναδική ευκαιρία χάρη στο FLEX.

Το πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών Future Leaders Exchange (FLEX) προσφέρει υποτροφίες σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από όλη την Ελλάδα για ένα ακαδημαϊκό έτος στις ΗΠΑ!

Δηλώστε συμμετοχή έως τις 15 Οκτωβρίου
Μαθητές από όλον τον κόσμο φοιτούν χάρη στο FLEX σε σχολεία των ΗΠΑ

Αποκλειστικά χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α., το FLEX είναι ένα πρόγραμμα πολιτισμικής ανταλλαγής που δημιουργήθηκε το 1992 και από τότε έχει προσφέρει περισσότερες από 29.000 υποτροφίες σε μαθητές και μαθήτριες από 21 χώρες της Ευρώπης και Ευρασίας. Οργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Αμερικανικά Συμβούλια για τη Διεθνή Εκπαίδευση με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μέσω αυτού μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να λάβουν υποτροφία για να περάσουν ένα ακαδημαϊκό έτος στις Η.Π.Α. δωρεάν. Να φοιτήσουν, δηλαδή, σε Αμερικανικό σχολείο και να φιλοξενηθούν σε οικογένεια υποδοχής.

Τα κριτήρια επιλογής των μαθητών

 

View this post on Instagram

 

A post shared by flexgreece (@flexgreece)

Η επιλογή γίνεται μέσω ενός αξιοκρατικού και χωρίς κόστος διαδικτυακού διαγωνισμού που είναι ανοιχτός σε όσους/όσες πληρούν τα παρακάτω κριτήρια, καθώς και σε μαθητές/τριες με αναπηρία:

  1. Φοιτούν στη Γ’ Γυμνασίου ή στην Α’ Λυκείου KAI έχουν ημερομηνία γέννησης από 15 Ιουλίου 2004 έως 15 Ιουλίου 2007
  2. Έχουν γενικό μέσο όρο βαθμολογίας ίσο ή μεγαλύτερο του “καλώς” (13,1/20)
  3. Έχουν γνώση της αγγλικής γλώσσας
  4. Είναι Έλληνες πολίτες και δικαιούνται διεθνές διαβατήριο
  5. Πληρούν τις προϋποθέσεις για να τους χορηγηθεί θεώρηση εισόδου (βίζα) για τις Η.Π.Α.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες που πληρούν τα κριτήρια καλούνται να συμπληρώσουν τη διαδικτυακή αίτηση μέχρι 15 Οκτωβρίου 2021 στον ιστότοπο ais.americancouncils.org/flex

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο flex.gr@americancouncils.org και να επισκεφθείτε τους παρακάτω ιστότοπους: greece.americancouncils.org, www.discoverflex.org

Facebook: @flexingreece και Instagram: @flexgreece καθώς και στο τηλέφωνο 694 660 4002.