«Το piano στα forte του» υποδέχεται τον βιρτουόζο Απόστολο Παληό στο Ωδείο Αθηνών (18/2)

Ο κύκλος συναυλιών «Το piano στα forte του» παρουσιάζει, στην τέταρτη έκδοσή του, πέντε καταξιωμένους διεθνώς Έλληνες πιανίστες. Με έργα που ξεκινούν από το μπαρόκ και φτάνουν ως το παρόν, ο ακροατής θα απολαύσει κατά βάση κλασικό και ρομαντικό ρεπερτόριο. Η φαντασία των σολίστ είναι αστείρευτη: έχοντας τα χέρια τους ελεύθερα, επέλεξαν εκλεκτά και ιδιαίτερα ελκυστικά προγράμματα τόσο για τον φιλόμουσο ακροατή όσο και για τον ειδήμονα.

Πρόσθετα στοιχεία του φετινού κύκλου αποτελούν η συνέχεια της συνεργασίας με την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΑΣΟΝ), καθώς και το μάστερ κλας πιάνου του Κάρολου Ζουγανέλη, καθηγητή του Ωδείου των Παρισίων. Σε μια ειδική εκδήλωση, τρεις εξαίρετοι σολίστ θα συμπράξουν με την ΑΣΟΝ τον Απρίλιο του 2017.

Ο κύκλος συναυλιών «Το piano στα forte του» έχει κύριο σκοπό να παρουσιάσει στο αθηναϊκό κοινό Έλληνες πιανίστες υψηλού επιπέδου και με διεθνή καριέρα. Κατά δεύτερο λόγο, συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν να εμφανιστούν αρκετά χρόνια σε ρεσιτάλ πιάνου στην Αθήνα. Επίσης, σημαντικό στοιχείο αποτελεί η δημογραφική ποικιλία των σολίστ: με καταγωγή από 5 διαφορετικές ελληνικές πόλεις και καλύπτοντας σε αυτή την έκδοση του κύκλου ένα φάσμα τριών γενιών, οι πιανίστες δίνουν ένα ακόμα καλό δείγμα του ταλέντου της χώρας.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των συναυλιών

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, ώρα 20:30

Αποστόλος Παληός – Παραλλαγές και πρελούδια

«Το piano στα forte του» έχει την τιμή να παρουσιάσει τον βιρτουόζο Απόστολο Παληό σε ρεσιτάλ πιάνου στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στις 8:30 μ.μ. Ο πιανίστας από την Καρδίτσα υπήρξε υπότροφος πολλών ελληνικών και γερμανικών ιδρυμάτων, ενώ κέρδισε βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου. Έχει εμφανιστεί με μεγάλη επιτυχία σε ευρωπαϊκές χώρες και ΗΠΑ σε ρεσιτάλ, συναυλίες μουσικής δωματίου και συμπράττοντας με ορχήστρες ως σολίστ.

Στις 18 Φεβρουαρίου ο Παληός θα παρουσιάσει τα ακόλουθα έργα: τις παραλλαγές σε ένα θέμα του Händel του Brahms, μία πολωνέζα και τα 24 πρελούδια του Chopin.

Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ (μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, άνεργοι, ΑμΕΑ)
10 ευρώ (γενική είσοδος), 20 ευρώ (οικογενειακό)
25 ευρώ (τρία ρεσιτάλ)
40 ευρώ (όλα τα ρεσιτάλ)

Προπώληση: www.viva.gr/tickets/music/to-piano-sta-forte-tou-17/

Το Infokids.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης

Ωδείο Αθηνών
Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β’ 17-19
Τηλ: 210 72 40 673