Το σπίτι και ατελιέ του Αλέκου Φασιανού ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται τα παιδιά

Το σπίτι και ατελιέ του Αλέκου Φασιανού ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται τα παιδιά

Το σπίτι και ατελιέ του Αλέκου Φασιανού ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται τα παιδιά σ’ έναν ιδιαίτερο χώρο σύγχρονης τέχνης και δημιουργίας.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη σελίδα του αξέχαστου ζωγράφου στο Facebook «Στο σπίτι του Φασιανού κάτι μαγικό συμβαίνει! Η σιδερένια πόρτα ανοίγει κι ένας παραμυθένιος δράκος μας υποδέχεται και μας καλεί να ταξιδέψουμε μαζί του στο πιο πολύχρωμο και συναρπαστικό Φασιανικό σύμπαν! Συνταξιδιώτες ι άνθρωποι με τα κυματιστά μαλλιά και τις γραβάτες, οι ποδηλάτες, οι φτερωτοί έρωτες, τα πουλιά, τα στάχυα της ελληνικής υπαίθρου, τα λουλούδια, οι χρυσές μέλισσες και τα κόκκινα άλογα!»

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο contact@alekosfassianos.gr

Ο Αλέκος Φασιανός έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022, σε ηλικία 87 ετώ, από σοβαρά προβλήματα υγείας. Στο πλευρό του είχε την γυναίκα του Μαρίζα και τα δύο του παιδιά.

Χαρακτηριστικά του ζωγραφικού του έργου του είναι τα θέματα: άνθρωπος, φύση και περιβάλλον. Τα έντονα χρώματα και το σχεδόν γελοιογραφικό του ύφος, μα και οι φιγούρες του που κατά κανόνα ενώνονται και μοιάζουν να κινούνται σε μία μάζα, κάνουν τους πίνακές του να διακρίνονται από κάθε άλλον.

Η μεγάλη του επιτυχία, όμως, είναι, ότι ακόμα και ένα μικρό παιδί μπορεί να αναγνωρίσει ένα σχέδιο του Φασιανού μόλις το αντικρίσει. Κι αυτό, γιατί η γενιά μας μεγάλωσε με τα έργα του.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: H 4χρονη Κατερίνα ξεψύχησε αφού εισήχθη με ανεξήγητο πρήξιμο στον αστράγαλο – Οι υποψίες της οικογένειας

Σχ.χρ. 2022-23: Ξεκινούν οι εγγραφές στου Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Στοιχείο “φωτιά” στη ζωγραφιά της Τζωρτζίνας – Το φωτοστέφανο και το μεγάλο Χ μετά την κηδεία της Ίριδας