Το βλέμμα μίας «κλεμμένης» παιδικής ηλικίας που σφίγγει το στομάχι

Το βλέμμα μίας «κλεμμένης» παιδικής ηλικίας που σφίγγει το στομάχι

Κοιτάξτε το βλέμμα της… Αυτός ο γκροτέσκο και αδηφάγος κόσμος δεν αξίζει μία  τόσο πολύτιμη, μικρή ψυχή. Αυτά τα κουρασμένα μάτια, αυτό το χαμόγελο που βγαίνει δύσκολα μπορούν να πουν ένα δισεκατομμύριο ιστορίες που κανείς δεν έχει τολμήσει να πει, τους αγώνες του και χωρίς παράπονο ακόμη.

Αυτή η μικρή, όπως και πολλά άλλα παιδιά στο Αφγανιστάν δεν μπορούν να είναι σίγουρα για το μέλλον τους. Ό,τι εκείνη και πολλά παιδιά αντίστοιχα επιβεβαιώνουν, είναι ότι ο πόλεμος δεν μπορεί να προσφέρει ασφάλεια ή σιγουριά σε κάνέναν.

Για μία στιγμή, ας σκεφτούμε τα αθώα αυτά παιδιά που όχι μόνο έχουν δει δικούς τους ανθρώπους να χάνονται, αλλά ταυτόχρονα έχουν χάσει και κάθε ελπίδα στο όνειρο, στη δημιουργία, στη φαντασία. Η σπίθα της φαντασίας στο βλέμμα της έχει εξαφανιστεί σε αυτόν τον βίαιο κόσμο και την έχει αφήσει στο δρόμο να περιμένει το επόμενο συσσίτιο.

Είναι βαθιά θλιβερό να σκέφτεται κανείς ότι έχουν ληστέψει την παιδική ηλικία αυτού του μικρού κοριτσιού και πολλών άλλων παιδιών σαν εκείνη και δεν θα τους την επιστρέψουν ποτέ.

Πηγή: The Afghan

Διαβάστε επίσης: 

Έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια για τον 18χρονο Γιώργο που νοσηλεύεται στο Ογκολογικό Παίδων Ελπίδα

Κατερίνα Ζαρίφη: Αν δεν καταφέρω να γίνω μαμά κοιλιάς, θα γίνω μαμά αγκαλιάς

Μήπως η υπερβολική εμπλοκή στη ζωή των παιδιών τους κάνει κακό; Ένα ντοκιμαντέρ που πρέπει να δείτε