Το Χαμόγελο του Παιδιού, ο ΟΠΑΠ και ο Δήμος Αθηναίων μια γροθιά για την υγεία όλων των παιδιών

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνεται σήμερα η Δράση Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού»,  σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με την ευγενική υποστήριξη της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, και την αρωγή του ΟΠΑΠ, αποκλειστικού χορηγού της Δράσης.

Το Infokids.gr βρέθηκε σήμερα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και συνομίλησε τόσο με τους εθελοντές γιατρούς του Οργανισμού που δίνουν πάντα τον καλύτερό τους εαυτό στα παιδιά, όσο και με τον Πρόεδρο κ. Κώστα Γιαννόπουλο. Επιπλέον, μεταφέρει το μήνυμα των αντιδημάρχων Πολιτισμού και Υγείας του Δήμου Αθηναίων, της κ. Γκαγκάκη και του κ. Καλαμπόκα, για την σπουδαιότητα της πρόληψης, ειδικά στην υγεία των παιδιών.

“Το Χαμόγελο του Παιδιού συνέχεια κοντά στα παιδιά”

Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία της προληπτικής ιατρικής, προκειμένου να προφυλαχθεί η υγεία των παιδιών και να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα που μπορεί να ελλοχεύουν. Επιπλέον, τόνισε, ότι η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, με επόμενους σταθμούς την Κρήτη και την Εύβοια. Στις σελίδες του Οργανισμού στα social media ανακοινώνονται πάντα τα προγράμματα των δράσεων.

“Να μην παραλείπουν οι γονείς τον εμβολιασμό των παιδιών”

Η παιδίατρος του Οργανισμού κ. Θεοδώρα Πεταλά, υποδέχτηκε αυτές τις μέρες δεκάδες μικρά παιδιά, προκειμένου να πραγματοποιήσει τις κλινικές εξετάσεις και να κρίνει αν χρειάζεται κάποιος περαιτέρω έλεγχος. Τα παιδιά, αφού πραγματοποιούν rapid test, εισέρχονται στο καταπληκτικό, κινητό πολυϊατρείο “Ιπποκράτης”, όπου εξετάζονται τόσο από παιδίατρο, όσο και από παιδοδοντίατρο και παιδοφθαλμίατρο. Από τα παιδάκια που είδε η κ. Πεταλά έβγαλε το συμπέρασμα, ότι πολλά δεν έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια και έκανε έκκληση στους γονείς να το προγραμματίσουν άμεσα.

“Ένα δώρο προς τα παιδιά και τις οικογένειές τους”

Ο αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Αθηναίων κ. Μανόλης Καλαμπόκας, αναφέρθηκε στην δράση αυτή ως “ένα δώρο” προς τα παιδιά και τους γονείς τους. “Το δώρο της πρόληψης σώζει ζωές”, είπε χαρακτηριστικά και ειδικά ως προς τα παιδιά είναι ο καλύτερος τρόπος να διασφαλίσουμε το μέλλον μας.

“O Δήμος Αθηναίων στο πλευρό του Χαμόγελου του Παιδιού”

Η κ. Κατερίνα Γκαγκάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, τόνισε την αμέριστη στήριξη του Δήμου Αθηναίων στο Χαμόγελο του Παιδιού και φυσικά στις μη προνομιούχες οικογένειες. Περισσότερα από 200 παιδιά είχαν την ευκαιρία, μέσω ραντεβού, να εξεταστούν, λαμβάνοντας Ατομικό Δελτίο Εξέτασης  ανά ειδικότητα.

Διαβάστε ακόμα:

Τα ορφανά της πανδημίας: Πόσα παιδιά έχουν χάσει τουλάχιστον έναν γονιό στην Ελλάδα

“Ο Καραγκιόζης σε αποκριάτικους μπελάδες”: Μια ξεκαρδιστική παράσταση θεάτρου σκιών στο “Αυλαία”

Θρήνος στα Τρίκαλα: “‘Εφυγε” από κορωνοϊό 41χρονος λίγο πριν γίνει μπαμπάς για 4η φορά