Του έσωσε τη ζωή όταν ήταν πρόωρο βρέφος, τώρα είναι γιατρός και δουλεύουν μαζί

Είναι από αυτές τις ιστορίες που θα έλεγε κανείς, ότι το σύμπαν (;), η μοίρα (;) -όπως θέλετε πείτε το- τα φέρνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να ανταποδώσει το καλό που κάνεις σε έναν άνθρωπο.

Η ιστορία της Vilma Wong είναι μία τέτοια τρανταχτή απόδειξη. Η Vilma είναι νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Παίδων Lucile Packard της Καλιφόρνια. Ένα περιστατικό με ένα νεογνό απέδειξε περίτρανα το πόσο καλά μπορεί να τα πάει με τους μικροσκοπικούς της ασθενής, έπειτα από 34 χρόνια σε αυτή τη δουλειά.

Όλο το ιατρικό προσωπικό θα έπρεπε να κάνει check in στο τμήμα της νοσηλεύτριας, προτού εξετάσουν τα πρόωρα μωράκια που τα εύθραυστα σωματάκια τους βρίσκονται στις θερμοκοιτίδες και αναπνέουν με μηχανική υποστήριξη.

«Ποιος είσαι εσύ;», ρώτησε η Vilma έναν νεαρό άνδρα, ονόματι Μπράντον Σεμινατόρε, ο οποίος ήταν ειδικευόμενος παιδο-νευρολόγος.

«Το επώνυμό του μού ακούγεται πολύ οικείο», σκέφτηκε. «Συνέχισα να τον ρωτάω από πού ήταν και μού είπε ότι ήταν από το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια. Και προς μεγάλη μου έκπληξη ήταν και πρόωρο βρέφος που είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο μας. Με κυρίευσε η περιέργεια, καθώς θυμόμουν ότι είχα φροντίσει κάποτε ένα πρόωρο μωράκι με αυτό το επώνυμο», δήλωσε η Vilma.

Για να επιβεβαιώσει την υποψία της, ρώτησε τον νεαρό γιατρό, εάν ο πατέρας του ήταν αστυνομικός.

«Υπήρξε μία μεγάλη παύση… Και στη συνέχεια με ρώτησε αν είμαι η Vilma», συνέχισε η νοσηλεύτρια.

Έκπληκτος ο νεαρός γιατρός που η Wong θυμήθηκε ότι τον φρόντισε πριν από σχεδόν 30 χρόνια και έπειτα από χιλιάδες μωρά που έχουν περάσει από αυτήν την μονάδα όλα αυτά τα χρόνια. Εκείνη και η συνάδελφός της, Kas Pilon είναι γνωστές στην οικογένεια του νεαρού γιατρού για την ευγένειά τους και την φροντίδα τους.

«Η συνάντηση με τη Βίλμα ήταν μία πραγματικά σουρεαλιστική εμπειρία. Φροντίζει για τους ασθενείς της σε σημείο που να μπορεί να τους θυμάται με το όνομά τους τρεις δεκαετίες μετά», ανέφερε ο Μπράντον.

Ζύγιζε όσο ένας μικρός ανανάς

Ήταν Απρίλιος του 1990, όταν ο Σεμινατόρε χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην νεογνολογική εντατική έπειτα από την πρόωρη γέννησή του με καισαρική. Ζύγιζε μόλις το βάρος ενός μικρού ανανά.

Σήμερα είναι ένας άνδρας 30 ετών και σίγουρα δεν θυμίζει τίποτα εκείνο το βρεφάκι που έμεινε 40 ημέρες στην εντατική. Όμως, έχει τα ίδια μαύρα μάτια και την ίδια έκφραση.

Όταν η μητέρα του άκουσε ότι θα μαθητεύσει στην συγκεκριμένη εντατική, τον προέτρεψε να ρωτήσει για αυτές τις δύο γυναίκες.

«Ήταν δύο υπέροχες νοσοκόμες. Μας βοήθησαν να ηρεμήσουμε από όλους αυτούς τους φόβους μας», δήλωσε η μητέρα του νεαρού γιατρού.

Σήμερα η Γουόνγκ είναι 56 ετών και λατρεύει τη δουλειά της. Μέχρι πριν από δύο χρόνια, οπότε έγινε γνωστή η ιστορία, δεν σκεφτόταν καν την παραίτηση.

Όταν ο Σεμινατόρε συνειδητοποίησε ότι βρήκε την Γουόνγκ, επικοινώνησε με τους γονείς του. Δεν χρειάστηκε και πολύ ο μπαμπάς του για να ανασύρει από το παλιό οικογενειακό άλμπουμ τη φωτογραφία που κρατά τον μικρό Μπράντον στα χέρια της. Μόλις έχει αποσωληνοωθεί και νιώθει πολύ καλύτερτα.

Για την ίδια το να ξανασυναντήσει τον Μπράντον για δεύτερη φορά ήταν μία υπέροχη στιγμή,

«Είναι κάτι σαν επιβράβευση», κατέληξε η Vilma.

Πηγή: stanfordmag.com