Τραγωδία στον Ν. Κόσμο: «Γιατί μου το έκανες αυτό..» φώναζε ο πατέρας – Τι ώθησε τη μάνα σε αυτήν της την πράξη;

Η χθεσινή τραγωδία που συνέβη στο Νέο Κόσμο έχει συνταράξει το πανελλήνιο καθώς κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί πώς μια 40χρονη μάνα ρίχνει στο κενό από τον 6ο όροφο το 4χρονο κοριτσάκι της και εν συνεχεία προχωρά στο απονενοημένο διάβημα χωρίς να δώσει καμιά απολύτως εξήγηση.

Η γυναίκα έχασε ακαριαία τη ζωή της από την πτώση. Η 4χρονη Έφη μεταφέρθηκε  χωρίς σφυγμό στο νοσοκομείο Παίδων και έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από τους γιατρούς, χωρίς δυστυχώς, επιτυχία.

Τι ώθησε τη μάνα σε αυτή της την πράξη;

Μπορεί να μην έχουν φωτιστεί όλες οι πτυχές αυτής της τραγωδίας, ωστόσο όπως όλα φαίνονται πίσω από τις αδιανόητες πράξεις της συγκεκριμένης γυναίκας κρύβεται ένα οικογενειακό δράμα.Σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η 4χρονη αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας (είχε υποβληθή σε εγχείρηση καρδιάς) και –όπως πιθανολογούν οι γείτονες– αυτή ήταν η αιτία που έσπρωξε την απελπισμένη μητέρα στο «απονενοημένο».

«Κάποιος πετάει από το μπαλκόνι παιδιά»: Η κλήση στην Αστυνομία

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR oι αστυνομικοί της ομάδας Ζ έλαβαν στις πέντε παρά τέταρτο το απόγευμα σήμα για «κάποιον που πετάει από το μπαλκόνι παιδιά». Αμέσως έσπευσαν στην πολυκατοικία της οδού Προκοπίου Κατσαντώνη στον Νέο Κόσμο. Όταν έφτασαν, σοκαρισμένοι είδαν το παιδί και τη μητέρα αιμόφυρτους στην άσφαλτο. Ο τραγικός πατέρας τους πλησίασε και τους είπε «είμαι ο πατέρας».

Τραγική φιγούρα είναι ο 40χρονος σύζυγος της 42χρονης και μπαμπάς της 4χρονης, ο οποίος την στιγμή της τραγωδίας προσπαθούσε να μπει στο σπίτι αφού η 40χρονη είχε κλειδώσει την πόρτα ασφαλείας βάζοντας τον συρτή, με αποτέλεσμα να μην ανοίγει η πόρτα του διαμερίσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Protothema.gr ο σύζυγος στην προσπάθεια του να μπει μέσα στο σπίτι του, αφού είδε ότι υπήρχε ο σύρτης ασφαλείας, χτύπησε στο διπλανό διαμέρισμα και πήδηξε στο μπαλκόνι, όμως ήταν αργά καθώς η γυναίκα του είχε πάρει την απόφαση της, ρίχνοντας το μικρό τους κοριτσάκι από τα 15μέτρα πηδώντας στη συνέχεια και η ίδια από το ίδιο σημείο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, φώναζε απελπισμένος «γιατί μου το έκανες αυτό, γιατί μου το έκανες». Μαζί με τους αστυνομικούς ανέβηκαν στο διαμέρισμα, ωστόσο δεν μπορούσαν να μπουν, καθώς η μητέρα είχε βάλει το σύρτη από μέσα.

Τι δήλωσε στην πρώτη του κατάθεση

Στην πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς ο τραγικός σύζυγος και πατέρας το μόνο που, σύμφωνα με πληροφορίες, μπόρεσε να πει ήταν ότι η σύζυγός του δεν είχε δώσει σημάδια ψυχολογικών προβλημάτων και ότι δεν υπήρχαν προβλήματα στη μεταξύ τους σχέση. Σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς ο πατέρας, είχε μιλήσει πριν μισή ώρα με τη σύζυγό του στο Viber και ήταν πολύ ήρεμη. Όπως είπε, η σύζυγός του δεν έπαιρνε κάποια φαρμακευτική αγωγή, ήταν κλεισμένη στον εαυτό της, αλλά ποτέ δεν του πήγε το μυαλό πως θα μπορούσε να αυτοκτονήσει, παίρνοντας μαζί της στο θάνατο και το 4χρονο κοριτσάκι της

Μια ήρεμη και ήσυχη οικογένεια σύμφωνα με μαρτυρίες

Οι γείτονες μιλούν για μια πολύ ήρεμη και ήσυχη οικογένεια, που δεν ενόχλησε ποτέ τη γειτονιά, που ήταν δεκτική στο χιούμορ και που δεν είχε δώσει ουδέποτε δικαιώματα. Όπως δήλωσε ένας γείτονας και αυτόπτης μάρτυρας, η γυναίκα ήταν πάρα πολύ ήρεμη τη στιγμή που ετοιμαζόταν να κάνει το μοιραίο.

Προσπαθούσαν να την μεταπείσουν

Ο γείτονας της οικογένειας περιγράφει πως τουλάχιστον δυο άνθρωποι προσπαθούσαν να την πείσουν να μην ρίξει το παιδί και να μην πέσει. Όμως εκείνη έμοιαζε αμετάπειστη. Πέταξε το παιδί και στη συνέχεια το ακολούθησε στο θάνατο.