Βάσεις 2022: Η Εύη Χαρίλα, η «πρώτη των πρώτων» σε όλη την χώρα πέρασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Από τα θρανία του 4ου Λυκείου Λαμίας, η αριστούχος μαθήτρια Εύη Χαρίλα, από Σεπτέμβριο θα βρίσκεται στα αμφιθέατρα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η «πρώτη των πρώτων» των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, η μαθήτρια που έπιασε άριστα σχεδόν και στα 4 μαθήματα του 2ου επιστημονικού πεδίου, επέλεξε τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Αθήνα).

Όπως δήλωσε στο lamiareport.gr  η επιλογή της Σχολής έγινε μετά από ώριμη σκέψη και συζήτηση με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς της. Η Εύη, αυτές τις ημέρες ξεκίνησε τις διακοπές της στην Πάρο και από το όμορφο Κυκλαδιτικό νησί, μοιράστηκε μαζί μας τις επόμενες σκέψεις και τα σχέδια της, ως φοιτήτρια πλέον του ΕΜΠ.

«Από μικρή λάτρευα τα μαθηματικά. Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι θα ήθελα να γίνω καθηγήτρια μαθηματικών. Αργότερα στο Λύκειο άρχισε να μου αρέσει πολύ και η Φυσική και όταν το συζήτησα άρχισα να ψάχνω περισσότερο σχετικά με τις ευκαιρίες που θα ήθελα να μου προσφέρει το αντικείμενο των σπουδών μου».

Όπως μας είπε λίγο πριν την τελική επιλογή βρισκόταν μεταξύ της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και της Σχολής Μηχανικών Αεροσκαφών (ΣΜΑ) της Ικάρων, αλλά επέλεξε το πρώτο.

«Στην περίπτωση της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, είδα το πρόγραμμα σπουδών, ενημερώθηκα για τη διαρκή εξέλιξη και προοπτικές της επιστήμης και πιστεύω ότι είναι αυτό που με αρέσει. Θέλω να ασχολούμαι με αντικείμενα που εξελίσσονται και βασίζονται στην έρευνα ώστε μαζί τους να εξελίσσομαι και γω. Τα μαθήματα είναι δύσκολα, αλλά νομίζω αυτό είναι το ενδιαφέρον», μας λέει και πραγματικά αυτό δε μας εκπλήσσει!

(Από τη βράβευσή της από την εταιρία PharmaΖac στη ΒΙΠΕ Λαμίας)

Η Αθήνα και η μεγάλη της αγάπη… το βόλεϊ

Όσον αφορά την επιλογή της πόλης, αυτό δεν ήταν δύσκολο, καθώς τόσο η φήμη του ΕΜΠ, αλλά και το γεγονός ότι η μεγαλύτερη της αδερφή σπουδάζει ήδη στην Αθήνα (αριστούχος και εκείνη βρίσκεται ήδη στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ), εξασφάλισαν τη συνέχεια.

Στη συζήτησή μας η Εύη δεν παρέλειψε να επαναλάβει την μεγάλη της αγάπη για τον αθλητισμό και εδικά για το βόλεϊ, αγάπη που έχει μοιραστεί σε όσες συνεντεύξεις έδωσε από τη στιγμή που μαθεύτηκε ότι είναι η «πρώτη των πρώτων» των Πανελλαδικών 2022.

«Θέλω να επιστρέψω σε ομάδα. Ο τραυματισμός μου στην Α’ Λυκείου με ανάγκασε να σταματήσω απότομα. Ακολούθησε η αποκατάσταση, αλλά ο κορωνοϊός έκοψε κάθε προπόνηση τον επόμενο χρόνο. Στην Γ’ Λυκείου ο στίβος μου έδωσε τη διέξοδο που χρειαζόμουν. Τώρα αισθάνομαι έτοιμη να επιστρέψω στο αγαπημένο μου άθλημα».

Την παρακάτω φωτογραφία την αλιεύσαμε από το ίντερνετ είναι το Νοέμβριο του 2019, όταν η Εύη μην μπορώντας να προπονηθεί εξαιτίας του τραυματισμού της, παρακολουθούσε την προπόνηση της Φθίας διαβάζοντας Φυσική (Φώτο: Κώστας Δημουλάς)

Όμως και η επιστροφή της στα γήπεδα θα γίνει μεθοδικά και με πρόγραμμα, όπως έχει μάθει να δουλεύει μέχρι τώρα.

«Θέλω να κάνω πάντα μικρά βήματα. Θέλω να πηγαίνω στο επόμενο αφού έχω κάνει το προηγούμενο. Και κάθε φορά να επιλέγω αυτό που μου αρέσει και με ευχαριστεί», μας λέει με ωριμότητα μεγάλου ανθρώπου η Εύη.

(Λαμβάνοντας την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, μαζί με τον πατέρα της, εκπαιδευτικό Γιώργο Χαρίλα)

Διαβάστε επίσης:

“Στο κόκκινο” οι δείκτες της πανδημίας – «40.000 κρούσματα σε παιδιά τον Ιούλιο»

Ροδάκινα τηγανητά με sauce γιαουρτιού

“Μπαμπά είμαι περήφανος για σένα”: Η συγκίνηση του Άκη Παυλόπουλου όταν άκουσε τις φωνές των παιδιών του (video)

“Όσο κι αν μου λείπει η κόρη μου στην κατασκήνωση, είμαι περήφανη που τα καταφέρνει τόσο καλά μόνη της, που αυτονομείται”