Βόλος: 4χρονος και 6χρονος κατανάλωσαν χάπι που βρήκαν στο σπίτι – Το λάθος του παππού

Λαχτάρησαν οι γονείς δυο παιδιών στις Αλυκές Βόλου όταν διαπίστωσαν ότι τα παιδιά κατανάλωσαν ογκολογικό χάπι του παππού τους.

Το λάθος του παππού

Τα παιδιά, ηλικίας 4 και 6 χρονών βρήκαν στο τραπέζι ένα ογκολογικό χάπι του παππού τους κομμένο στα δύο, πήραν από ένα κομμάτι και το έβαλαν στο στόμα τους.

Οι γονείς ανησύχησαν και έσπευσαν να μεταφέρουν τα παιδιά για προληπτικούς λόγους  στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου, ο γιατρός του ΕΚΑΒ, Κώστας Σταμνάς. Τα παιδιά είναι ευτυχώς καλά στην υγεία τους.

Προσοχή στα φάρμακα που μπορούν να βρουν εύκολα τα μικρά παιδιά

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Pediatrics, αναφέρει ότι περισσότερα από τα μισά ατυχήματα δηλητηρίασης με φαρμακευτική αγωγή σε παιδιά, συνέβησαν επειδή οι ενήλικες είχαν φυλάξει τα χάπια τους σε σημείο όπου τα παιδιά είχαν πρόσβαση.

Μεγάλη προσοχή στην αποθήκευση των χαπιών τους πρέπει να δείχνουν οι ενήλικες που φιλοξενούν στο σπίτι τους παιδιά, καθώς ο κίνδυνος δηλητηρίασης είναι υπαρκτός από τα μικρότερα παιδιά που δεν καταλαβαίνουν τον κίνδυνο.

Μάλιστα όπως έδειξε η έρευνα, συχνότερα το κακό συμβαίνει στα σπίτια όπου ζουν παππούδες και γιαγιάδες τους οποίους τα παιδιά βλέπουν να παίρνουν συνεχώς φάρμακα και θέλουν να τους μιμηθούν. Εξάλλου, στα σπίτια των ηλικιωμένων, τα φάρμακα συχνά φυλάγονται πάνω στο τραπέζι ή στα κομοδίνα της κρεβατοκάμαρας όπου ακόμα και τα 2χρονα μπορούν να τα φτάσουν.