Βόλος: Γολγοθάς για μαθητή με 2.5% όραση – Κουβάλαγε στη τάξη πορτατίφ για να…βλέπει τα βιβλία

Ο Γολγοθάς ενός μαθητής της Β Λυκείου που έχει όραση μόλις 2.5% συγκίνησε την εκπαιδευτική κοινότητα, κινητοποίησε τους αρμόδιους φορείς και πλέον το 16χρονο παιδί κατάφερε να αποκτήσει τον πολυπόθητο απαραίτητο ειδικό εξοπλισμό για να μπορεί να μελετά και να ανταποκρίνεται στα μαθήματά του.

Όπως διαβάζουμε στον Taxydromos.gr o μαθητής το τελευταίο διάστημα υφίστατο απίστευτη ταλαιπωρία  και παρεμποδίζεται να παρακολουθεί στοιχειωδώς το μάθημα στο σχολείο εφόσον χάλασε ο εξοπλισμός που του είχε παραδοθεί πριν εννέα χρόνια. Το Υπουργείο Παιδείας επικαλέστηκε «κενό Νόμου» και δεν χορήγησε νέο εξοπλισμό στον μαθητή που πήγαινε σχολείο με πορτατίφ με λαμπάκι led ως έσχατη λύση για να παρακολουθεί στοιχειωδώς το μάθημα.

Η λύση για να μπορεί ο μαθητής να παρακολουθεί τα μαθήματα

Γονείς καταγγέλουν στο Ιnfokids: "Αντί να μειωθούν οι 25 μαθητές ανά τάξη, πλέον φτάνουμε σε τάξεις των 27!"

Οι τοπικοί φορείς βρήκαν λύση για την περίπτωση του αριστούχου μαθητή, ο οποίος από την προηγούμενη εβδομάδα έχει στη διάθεσή του τον ειδικό εξοπλισμό.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης ήταν εκείνος που διερεύνησε τις νομικές δυνατότητες που υπάρχουν και κάλεσε τον διευθυντή του σχολείου, βάσει αυτών των διατάξεων, να καταθέσει αίτημα στη σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας του Δήμου Βόλου, προκειμένου να χορηγηθεί στο σχολείο ο απαιτούμενος εξοπλισμός.

Ο διευθυντής του λυκείου, όντως κατέθεσε αίτημα και η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, το ενέκρινε άμεσα. Με χρήματα της επιτροπής αγοράστηκε ένα lap top τελευταίας τεχνολογίας και μία ειδική κάμερα, συνολικής αξίας 1.200 ευρώ, τα οποία παραδόθηκαν στο σχολείο και στη συνέχεια με τη μορφή δανεισμού, στον μαθητή της β’ τάξης του λυκείου.

Σε ανακοίνωσή του, το σχολείο ευχαριστεί όσους συνέβαλλαν για να δοθεί λύση στο πρόβλημα

«Ο διευθυντής του 8ου ΓΕΛ Βόλου κ. Ιωάννης Σαλαμουρίδης και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστεί τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτη Σαβελίδη, την προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Ρηγώ Φασουράκη, τον κ. Ιωάννη Μπερέτα, διευθυντή του 2ου ΕΚ Βόλου και εκπρόσωπο της Δ.Δ.Ε. στη σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, τον κ. Δημήτρη Σαμαρά, στέλεχος της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας και τον κ. Ευθύμιο Τζούνη, πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, για τις προσπάθειες και ενέργειές τους που αφορούν την απόκτηση ειδικού εξοπλισμού μαθητή του σχολείου μας με πρόβλημα όρασης».

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: Συνελήφθη 26χρονος που χτύπησε τη γυναίκα του και άρπαξε το μωρό τους

Τέμπη: Η «ορφανή» σορός και η αγνοούμενη Εριέττα που ακόμα αναζητούν οι γονείς της

10 βιβλία που κάθε κορίτσι πρέπει να έχει διαβάσει μέχρι την εφηβεία

Ημέρα της Γυναίκας: Τι συμβολίζει το μωβ χρώμα που αντιπροσωπεύει τη σημερινή ημέρα;