Βραβεύτηκε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Τη σημασία της Παγκόσμιας Αλληλεγγύης ανέλυσαν σε μια μονόωρη ζωντανή εκπομπή στην αγγλική γλώσσα οι παραγωγοί του Ραδιοφωνικού Σταθμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου«Webradio ΕΑΠ», στο φετινό εικοσιτετράωρο ραδιομαραθώνιο της Παγκόσμιας Ημέρας ΠανεπιστημιακούΡαδιοφώνου 2020 που έγινε στις 2 Οκτωβρίου 2020.

Το θέμα της Παγκόσμιας Αλληλεγγύης ήταν το θέμα που τέθηκε αυτή τη χρονιά από τους διοργανωτές του διαγωνισμού, σε περίοδο δε κατά την οποία ο πλανήτης, εν μέσω υγειονομικής κρίσης, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τον εθελοντισμό και την αλληλοβοήθεια μεταξύ πολιτών, εκπαιδευτικών συστημάτων, κυβερνήσεων.

Το ραδιόφωνο του ΕΑΠ ξεχώρισε μεταξύ 600 πανεπιστημιακών σταθμών από 38 χώρες

Η συμμετοχή του Ραδιοφωνικού Σταθμού του ΕΑΠ, που ήταν η μοναδική που εκπροσώπησε την Ελλάδα στο ραδιομαραθώνιο, ξεχώρισε και απέσπασε τον έπαινο του World College Radio Day Cabinet για την εξαιρετική του δημιουργικότητα, τον ενθουσιασμό του και την ομαδικότητά του.

Στο World College Radio Day 2020 συμμετείχαν πάνω από 600 πανεπιστημιακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, από38 χώρες.«Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία και χαίρομαι ιδιαίτερα που μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω στην μεγαλύτερη γιορτή του Πανεπιστημιακού ραδιοφώνου!» λέει σχετικά η Μαρίνα Γκουβέρου, φοιτήτρια του ΕΑΠ και παραγωγός του σταθμού, η οποία συμμετείχε στον ραδιομαραθώνιο.

«Ευχαριστώ πολύ από καρδιάς όλα τα παιδιά που συνεργαστήκαμε για αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα! Ανυπομονώ για την επόμενη χρονιά»

Ο Διονύσης Στυλιανέσης, παραγωγός του Σταθμού και διοικητικός υπάλληλος του ΕΑΠ, προσθέτει ότι η«βράβευση είναι μια αναγνώριση του ομαδικού πνεύματος που επικρατεί στο Ραδιόφωνο του ΕΑΠ, αλλά καιτου ότι τα πράγματα στο Σταθμό γίνονται με μεράκι».

Τέλος, ο Νίκος Βαρότσης, παραγωγός και μέλος ΣΕΠ του ΕΑΠ σχολίασε αναφερόμενος στη διοργάνωση ότι «το ραδιόφωνο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, εμπεριέχει όλα τα υλικά της σύστασης του Ε.Α.Π. Ανοικτό, καινοτόμο, σύγχρονο, επιμορφωτικό, ανανεωμένο, πειραματικό, πρωτοπόρο, μαθησιακό, επίκαιρο, συλλογικό, διακριτό, ενθουσιώδες, ποικιλόμορφο, ψηφιακό, δημιουργικό, διασυνοριακό, διακεκριμένο, κάτι που εκτιμήθηκε και από το World College Radio Cabine».

Συντονιστείτε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό του ΕΑΠ

O Ραδιοφωνικός Σταθμός του ΕΑΠ εκπέμπει πλήρες 24ωρο Πρόγραμμα, από το 2018, ενώ σ αυτό συμμετέχουν εθελοντικά 55 ραδιοφωνικοί παραγωγοί που είναι φοιτητές, εργαζόμενοι και καθηγητές στο Ίδρυμα.

Μπορείτε να ακούσετε το «Webradio» ΕΑΠ εδώ