Βρήκαμε το ιδανικό παιχνίδι που θα κάνει την επιστροφή στο σχολείο… γιορτή!

Η λέξη «σχολείο» δεν ηχεί εξίσου ευχάριστα σε όλα τα παιδικά αυτάκια. Για την ακρίβεια, έπειτα από ένα καλοκαίρι ανεμελιάς και διασκέδασης, η ιδέα του «προγράμματος» και της απομάκρυνσης των μικρών μας από το σπίτι το πιθανότερο είναι να τους προκαλέσει άγχος και δυσαρέσκεια – ποιος να τα κατηγορήσει;

Στα αμέτρητα άρθρα που θα διαβάσετε αυτές τις μέρες με συμβουλές για το πώς να ενταχθεί ξανά το παιδί, με τον πιο ομαλό τρόπο, σε σχολικό πρόγραμμα, θα παρατηρήσετε, ότι οι περισσότεροι ειδικοί δίνουν μεγάλη σημασία στην ψυχολογική προετοιμασία του παιδιού, καθώς και στο ωράριο του ύπνου του.

Με το παιχνίδι, όμως, τι γίνεται; Πώς μπορούμε να επιστρατεύσουμε την αγαπημένη ασχολία των παιδιών μας, ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει με τους πιο ευχάριστους και θετικούς οιωνούς;

Την απάντηση βρήκαμε στα Play Doh που μας έκαναν την πιο ωραία φθινοπωρινή έκπληξη με το Play Doh Pop Corn Party που έγινε η αγαπημένη καθημερινή μας ασχολία!

Τα Play Doh συνδέουν το σπίτι με το σχολείο

Το ασφαλές, μη τοξικό τους υλικό δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα που κάνει τα Play Doh δημοφιλή τόσο στα σπίτια με μικρά παιδιά όσο και στα σχολεία. Το ακαταμάχητο χαρακτηριστικό τους είναι, ότι λειτουργούν ως «γέφυρα», συνδέοντας το σπίτι με τον παιδικό σταθμό.

Το παιχνίδι με Play Doh, λοιπόν, είναι ο πιο έξυπνος τρόπος για να βάλουμε το παιδί διακριτικά μα αποτελεσματικά στη λογική της «τάξης» και της «ομάδας». Το μικρό μας καλείται, έπειτα από πολύ καιρό, να καθίσει ξανά σε ένα τραπεζάκι, να συγκεντρώσει τα εργαλεία του, να χρησιμοποιήσει τα χεράκια του για να ζυμώσει και να σχηματίσει, αλλά και τη φαντασία του για να δώσει μορφή και να φτιάξει ιστορίες!

Με τη νέα Play Doh Μηχανή για Ποπ Κορν, βέβαια, η μυθοπλασία γίνεται ακόμα πιο δημιουργική, αφού πριν καν το καταλάβει, το παιδί μας έχει γίνει ένας μικρός σεφ στο πιο λαχταριστό popcorn party ή ακόμα και ιδιοκτήτης θερινού σινεμά που καλείται να ετοιμάσει νόστιμες λιχουδιές για τους πελάτες του (όπου πελάτες, θα είναι οι συμμαθητές του στο σχολείο, φυσικά!).

Αφράτα, κατάλευκα ποπ κορν ξεπετάγονται μέσα από τη μηχανή, στολίζονται με σιρόπι καραμέλα και πολύχρωμα μπισκότα που το μικρό μας φτιάχνει με τα ειδικά εξαρτήματα και σερβίρονται με την πιο εντυπωσιακή διακόσμηση!

Και όσο το παιδί μας δημιουργεί εμείς, ακούραστοι βοηθοί στο πλευρό του, εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία να του μιλήσουμε και να το ακούσουμε. Να το ρωτήσουμε τι σχέδια φτιάχνουν συνήθως με τα Play Doh στο σχολείο, γιατί του αρέσει τόσο πολύ να παίζει με αυτά και… σε ποιον θα δώσει το επόμενο δοχείο με αφράτα πολύχρωμα ποπ κορν;

Θα εκπλαγείτε από το πόσα μπορείτε να μάθετε παίζοντας, τόσο εσείς όσο κι εκείνο…