Βύρωνας: Συναγερμός σε δομή ανηλίκων – Εντοπίστηκαν 28 κρούσματα κορωνοϊού

Σε συναγερμό τέθηκαν οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό 28 κρουσμάτων κορωνοϊού σε δομή ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο Βύρωνα.

Όπως μετέδωσε το Open TV, η δομή μπαίνει σε καραντίνα.

Πώς εντοπίστηκαν τα κρούσματα

Η νέα εστία της επιδημίας εντοπίστηκε σήμερα, καθώς ένα άτομο παρουσίασε συμπτώματα και μετά από τεστ που του έγινε διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικό στον κορωνοϊό.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και μετέβη στη δομή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που υπέβαλε σε εξετάσεις όλους τους εργαζόμενους και τους φιλοξενούμενους. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θετικοί έχουν βρεθεί εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι στη δομή.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (28 επιβεβαιωμένα κρούσματα) σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στο Βύρωνα Αττικής, κατόπιν ελέγχων από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, καθώς και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, η εν λόγω δομή φιλοξενίας τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19. Συγκεκριμένα:

  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στην ανωτέρω δομή φιλοξενίας, εξαιρουμένου του προσωπικού της μονάδας, το οποίο μπορεί να εναλλάσσεται κάθε 48 ώρες.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στην ανωτέρω δομή φιλοξενίας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτή, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από 31-08-2020 και ώρα 21.00 και για 14 ημέρες, έως 14-09-2020 και ώρα 21.00

H ανακοίνωση του Δημάρχου Βύρωνα

Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει στη δομή ανηλίκων στην Καλλιπόλεως, είναι σωστό να κοινοποιηθούν δημόσια ορισμένες πληροφορίες, ώστε μην δημιουργείται πανικός.

Υπάρχει συνεχής επαφή της Δημοτικής Αρχής ήδη από το πρωί της Δευτέρας με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας οπότε και η πληροφορία έφτασε σε μας.
Τα παιδιά που διαγνώστηκαν και είναι θετικά στον κορωνοϊό απομονώθηκαν σε ξενοδοχείο, όπως και τα άλλα για προληπτικούς λόγους, ώστε να γίνει ανίχνευση.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατ’οίκον καραντίνα.

Η παιδική χαρά  που βρίσκεται κοντά στη δομή έχει ήδη κλείσει και τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα θα προχωρήσουν αύριο το πρωί σε απολύμανση και λεπτομερή καθαρισμό της με στόχο να προληφθεί τυχόν διασπορά του ιού.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, και με δεδομένο ότι διανύουμε ήδη το δεύτερο κύμα εξάπλωσης του COVID-19, αυτό που χρειάζεται είναι ψυχραιμία και άμεση επέμβαση από τις Αρχές αλλά και τον Δήμο. Είμαστε σε διαρκή εγρήγορση και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Οι στιγμές απαιτούν υπευθυνότητα, αλλά και επιμονή και σχολαστικότητα στη λήψη μέτρων ατομικής προστασίας!

Κλειστές λόγω απολύμανσης οι γειτονικές παιδικές χαρές

Σήμερα το πρωί, συνεργείο της Διεύθυνσης Καθαριότητας σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Βύρωνα προχώρησαν στον λεπτομερή καθαρισμό και την απολύμανση των Παιδικών Χαρών σε Καλλιπόλεως και πλατεία Γράμμου και του περιβάλλοντος χώρου τους. Και οι δύο παιδικές χαρές θα είναι σε δύο ημέρες ανοικτές και ασφαλείς για χρήση, πάντα με τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας από όλους μας.
Το συνεργείο θα προχωρήσει επίσης σε ενδελεχή καθαρισμό και στην πλατεία Τσιρακοπούλου, ενώ σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν και εργασίες απολύμανσης.