Δ. Μαρκοπούλου – Μεσογαίας: Τοποθετήθηκαν στα σχολεία συσκευές για ανέπαφη παροχή αντισηπτικού

Ο Δήμος Μαρκοπούλου – Μεσογαίας πρωτοπορεί ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και δεσμεύεται για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στις τάξεις εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, μεριμνώντας για την τοποθέτηση σε όλα τα σχολεία επιδαπέδιων συσκευών για ανέπαφη παροχή αντισηπτικού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Με ανάρτησή της στο Facebook, η κα Μένη Βαμποράκη, Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου γνωστοποίησε την καινοτόμα δράση λέγονταςΠαρελήφθησαν και θα τοποθετηθούν στις εισόδους όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου μας, επιδαπέδιες αυτόματες συσκευές παροχής αντισηπτικού χωρίς επαφή, με αισθητήρα υπερύθρων. Παράλληλα έχουν δοθεί από τον Ιούνιο αντισηπτικά για κάθε τμήμα, κάθε σχολείου, και έχει προβλεφθεί ικανό απόθεμα για την αναπλήρωσή τους.

Aυτές είναι οι επιδαπέδιες συσκευές για ανέπαφη παροχή αντισηπτικού

Οι νέες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, στις οποίες καλούνται να προσαρμοστούν και εντός σχολείου οι μαθητές είναι ομολογουμένως πρωτόγνωρες οπότε η ύπαρξη αυτού του gadget στα σχολεία του Δήμου είναι μια πρωτοβουλία που αξίζει τόσο συγχαρητηρίων όσο και ανέρευσης μιμητών.

Με την χρήση αυτών του συσκευών ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος της διασταυρούμενης μόλυνσης από την χρήση κοινόχρηστων αντικειμένων και η τεχνολογία αισθητήρων υπέρυθρων (IR), καθιστά την όλη διαδικασία λήψης της κατάλληλης ποσότητας απολυμαντικού χεριών εντελώς ανέπαφη, δημιουργώντας αίσθημα επιπλέον ασφάλειας στους μαθητές και στους γονείς.