Αρχική InfoTeens Sports Wakeboard

Wakeboard

Για τις προηγούμενες γενιές υπήρχε το σκι, θαλάσσια δραστηριότητα που ξεχώριζε τους νέους, ωραίους, αθλητικούς και ριψοκίνδυνους από τους υπόλοιπους. Σήμερα, το τελευταίο mega hit στο χώρο των θαλάσσιων σπορ είναι το wakeboard, το περισσότερο και ταχύτατα αναπτυσσόμενο σπορ, με φιγούρες πάνω στο κύμα και τον αέρα που κόβουν την ανάσα, τις οποίες μάλιστα καθένας εξελίσσει ανάλογα με τις αθλητικές του δυνατότητες.

Πολλοί το χαρακτηρίζουν παραλλαγή του snowboard στο νερό και άλλοι εξέλιξη του γνωστού υδάτινου σκι. Βέβαια το wakeboard χρησιμοποιεί ένα πέδιλο, τη σανίδα, που είναι φαρδιά και διαθέτει δέστρες για τα πόδια, είναι πιο δύσκολο από το σκι, ενδεχομένως και το snowboard, δίνει έντονες συγκινήσεις σ’ αυτόν που το εξασκεί, οδηγεί σε εμμονές (εφόσον μυηθείτε, δύσκολα μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτό), σας αφήνει κατά αρκετά ευρώ φτωχότερους (είναι ιδιαίτερα ακριβό το σπορ, αν θελήσετε να ασχοληθείτε συστηματικά) και προσφέρει συγκλονιστικό θέαμα σε όσους το παρακολουθούν απέξω. Δεν ξέρω αν το θέαμα μπορεί να σας παρακινήσει σε σημείο να θέλετε να μπείτε στη θάλασσα, να πιάσετε το σκοινί και να αρχίσετε τις φιγούρες, αλλά σύμφωνα με τους εκπαιδευτές όσα εξωπραγματικά βλέπετε από τους προχωρημένους ή τους επαγγελματίες δεν πρέπει να σας αποθαρρύνουν, αφού μπορούν να πάρουν μαθήματα από παιδιά 4-5 χρονών μέχρι ό,τι ηλικία το λέει η ψυχή σας και… η αντοχή σας.

Τι χρειάζεστε για να κάνετε wakeboard
Για να επιδοθείτε στις καταπληκτικές φιγούρες του είναι πολύ συγκεκριμένα αυτά που χρειάζεστε. Αρκετό νερό (τα απόνερα που σηκώνονται από το σκάφος που αναπτύσσει ταχύτητα μπροστά από τον wakeboarder κάνουν όλη τη δουλειά), σανίδα, ταχύπλοο ή jet ski, σκοινί και μπόλικο κουράγιο. Βέβαια, αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι σ’ αυτό το άθλημα εξαρτάστε από τον ανθρώπινο παράγοντα, με την έννοια ότι δεν μπορείτε να το εξασκήσετε μόνοι σας, αλλά χρειάζεστε τον οδηγό του ταχύπλοου και ιδανικά έναν ακόμη παρατηρητή πάνω στο σκάφος. Πάντως, στα πρώτα βήματα δεν θα συναντήσετε δυσκολία, αφού εύκολα θα μάθετε να σηκώνεστε από το νερό και να κάνετε τα αρχικά τρικ. Στη συνέχεια όμως όταν οι φιγούρες δυσκολεύουν, τα «σλάλομ» και οι περιστροφές απαιτούν όλο και μεγαλύτερο ύψος και εσείς παθιάζεστε και ζητάτε από τον εαυτό σας όλο και περισσότερα… ακροβατικά, τα πράγματα γίνονται αρκετά ριψοκίνδυνα.
Για τους αρχάριους ιδανικά είναι τα πλατιά boards, καθώς βοηθούν στο ξεκίνημα και τις στροφές. Τα περισσότερα από τα wakeboards για αρχαρίους έχουν τρεις δέστρες για να γίνεται η αρχή ευκολότερη. Σταδιακά, όταν αποκτήσετε εμπειρία, οι δύο εξωτερικές δέστρες μπορούν να αφαιρεθούν. Το πλεονέκτημα με τα πλατιά boards είναι ότι προσφέρουν περισσότερη σταθερότητα και αποτρέπουν τα πεσίματα.
Οι προχωρημένοι αναβάτες αναζητούν νέες συγκινήσεις με τη βοήθεια τελευταίας τεχνολογίας σανίδων. Πιο στενές, πιο ελαφριές, με γωνίες που προσφέρουν τη δυνατότητα για μεγάλες ταχύτητες και ακροβασίες που χρειάζονται εξαιρετική δεινότητα. Σήμερα το πιο δημοφιλές μοντέλο είναι το Twin Tips, το οποίο φοριέται και από τις δύο μεριές και αφήνει περιθώριο σε περισσότερα τρικ (φιγούρες).
Μπότες
Οι μπότες προσφέρουν καλύτερη στήριξη του αστράγαλου κα της φτέρνας. Οι περισσότεροι wakeboarders τις χρησιμοποιούν γιατί στηρίζουν και προφυλάσσουν το πόδι καλύτερα.
Παραλλαγές
Παραλλαγή του wakeboard είναι το kneeboard. Εδώ ο σκιέρ κάθεται γονατιστός πάνω στη σανίδα και τα πόδια του στερεώνονται με λουρίδα. Μια άλλη παραλλαγή είναι αυτή χωρίς πέδιλα. Η τεχνική αυτή λέγεται barefooting.

Info

* Στις διάφορες σχολές το κόστος για το μάθημα είναι γύρω στα 30 € για το 15λεπτο ενώ περιλαμβάνεται και ο εξοπλισμός.
* Σχολές
Σχολή θαλασσίων σπορ στο Καράβι του Σχοινιά, η οποία είναι αναγνωρισμένη από τη Γεν. Γραμ. Αθλητισμού. Εδώ διεξάγεται κάθε χρόνο Πρωτάθλημα Wakeboard.   Καράβι Σχοινιάς, Λ. Ποσειδώνος 198, Μαραθώνας, τηλ/φαξ 22940-55950
Ο Ναυτικό Όμιλος Βουλιαγμένης , Λαιμός Βουλιαγμένης, τηλ. 210 8962416
Moraitis Sports Center, Σχοινιάς Μαραθώνα, τηλ. 22940 55965
* Επίσης, πληροφορίες θα βρείτε στο site www.wakeboard.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.