Χαμόγελο του Παιδιού: Αυτή είναι η 4χρονη Μarie έχει απαχθεί από τον πατέρα της και αγνοείται εδώ και 13 μέρες από την Κύπρο

Το Χαμόγελο του Παιδιού με Amber Alert που εξέδωσε κατόπιν αιτήματος του συνεργαζόμενου φορέα στην Κύπρο “Hope For Children”, γνωστοποιεί και στην Ελλάδα την απαγωγή της 4χρονης Μαρί-Ελένη Γκρίμσρουντ που στις 27/04/2017, στις 07:45 π.μ., απήχθη από νηπιαγωγείο της Δασούπολης, στη Λευκωσία Κύπρου,

Η Μαρί-Ελένη έχει ύψος 1,10 μ., ζυγίζει 16 κιλά, έχει ξανθά μαλλιά και μπλε μάτια. Φορούσε ροζ κολάν και ροζ μπλούζα.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

εξαφάνιση marie

Το χρονικό της υπόθεσης

Συναγερμός σήμανε το πρωί της 27ης Απριλίου στη Λευκωσία, όταν δύο άγνωστοι άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους άρπαξαν έξω από νηπιαγωγείο στο Στρόβολο την 4χρονη  Μαρί-Ελένη Γκρίμσρουντ  και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ένα μαύρο τζιπ χωρίς πινακίδες και τράπηκαν σε φυγή.

Η μητέρα είναι Ελληνοκύπρια, ενώ ο πατέρας Νορβηγός. Οι γονείς είναι εν διαστάσει εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο. Η μητέρα εξασφάλισε την κηδεμονία του κοριτσιού με απόφαση κυπριακού δικαστηρίου. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Νορβηγίας έχει απορρίψει τρεις εφέσεις του Νορβηγού πατέρα που διεκδικούσε την κηδεμονία της μικρής Marie Eleni, με το αιτιολογικό ότι το παιδί ζει στη Κύπρο από τη πρώτη μέρα της γέννησής της.

Τα ίχνη της ανήλικης και του Νορβηγού πατέρα της, ο οποίος πιστεύεται ότι κρύβεται πίσω από την πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα υπόθεση, δεν έχουν μέχρι σήμερα εντοπιστεί παρά τις εντατικές έρευνες της Αστυνομίας που συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς από την πρώτη στιγμή που καταγγέλθηκε η εξαφάνιση της από τη μητέρα της.