Χριστούγεννα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με 3 υπέροχες ΔΩΡΕΑΝ online εκδηλώσεις για παιδιά

Αφού, όπως όλα δείχνουν, και οι γιορτινές εκδηλώσεις θα περιοριστούν εντός των τεσσάρων τειχών του σπιτιού μας (και συγκεκριμένα, εντός των οθονών μας), το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το οποίο οπωσδήποτε θα επισκεπτόμασταν τις επόμενες ημέρες για να απολαύσουμε κάποια από τις υπέροχες παραστάσεις του, ετοίμασε τις δικές τους δωρεάν διαδικτυακές προτάσεις για παιδιά, οι οποίες μάλιστα είμαστε βέβαιοι, ότι θα ενθουσιάσουν και τους γονείς.

Έτσι, η Ξένια Καλογεροπούλου θα διαβάσει στα παιδιά παραμύθια, η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Τσαρλς Ντίκενς με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΤ1, ενώ στις 26 Δεκεμβρίου ξεκινά το Animasyros!

Πιο συγκεκριμένα, το διαδικτυακό πρόγραμμα του ΔΗΘΕΠΕΙ για τα Χριστούγεννα έχει ως εξής:

Παραμύθια σαν Ευχές // Ξένια Καλογεροπούλου
Από 25/12/2020 έως 06/01/2021

Η Ξένια Καλογεροπούλου ανοίγει το σπίτι της ανήμερα των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και αφηγείται με το μοναδικό της τρόπο τα παραμύθια της.
Θυμάται ξεχωριστές γιορτές των παιδικών της χρόνων και εύχεται στους μικρούς φίλους του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για την καινούργια χρονιά.

Σύλληψη & Σκηνοθεσία:
Μάνος Καρατζογιάννης

Διεύθυνση Φωτογραφίας:
Άγγελος Παπαδόπουλος

Ηχοληψία:
Αλέξης Κουκιάς – Παντελής

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία // Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της Ερτ // Δημήτρης Πιατάς
Από 26 έως 26/12/2020

Ταξιδεύουμε στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών μέσα από το αριστούργημα του Τσαρλς Ντίκενς, Χριστουγεννιάτικη ιστορία, με ήρωα τον πασίγνωστο από τα παιδικά μας χρόνια τσιγκούνη Σκρουτζ.

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της Ερτ ζωντανεύει μουσικά την πλοκή, ερμηνεύοντας γνωστές και αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες που θα συγκινήσουν μικρούς και μεγάλους.

Ένας ξεχωριστός συνδυασμός λόγου και μουσικής που θα μας μεταδώσει το πνεύμα των Χριστουγέννων!

Αφήγηση:
Δημήτρης Πιατάς

Μουσική Διεύθυνση:
Γιώργος Αραβίδης

Ενορχήστρωση Mουσικών ‘Eργων:
Θοδωρής Λεμπέσης

Xmas Animasyros // Κινηματογράφος
Από 26/12/2020 έως 02/01/2021

Το Animasyros έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φέρνοντας μαζί του βραβευμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους από όλον τον κόσμο.

Το θαύμα των Χριστουγέννων, η αξία της αλληλεγγύης, ο σεβασμός στο περιβάλλον, ο πλούτοςτης διαφορετικότητας, η αγάπη για τη θάλασσα και άλλες ιστορίες animation σε δύο διαφορετικά προγράμματα προβολών (διάρκειας 90 λεπτών) για τα παιδιά και όλη την οικογένεια.