Υπόθεση τριών κοριτσιών: Σε ποια περίπτωση θα γίνει εκταφή των 2 πρώτων

Υπόθεση τριών κοριτσιών: Σε ποια περίπτωση θα γίνει εκταφή των 2 πρώτων κοριτσιών

Σαν άλυτος γρίφος μοιάζει η υπόθεση των θανάτων των τριών μικρών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Πλέον, οι έρευνες για την πολύκροτη υπόθεση έχουν περάσει στα χέρια αξιωματικών του τμήματος ανθρωποκτονιών οι οποίοι θα προσπαθήσουν να βρουν απαντήσεις που θα οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου.

Πρωταρχικός στόχος είναι να διερευνήσουν εξονυχιστικά κάθε λεπτομέρεια των ιατρικών φακέλων των μικρών κοριτσιών ενώ θα υπάρξουν και καταθέσεις όλου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων στα οποία εξετάστηκαν τα κοριτσάκια.

Αν κατά τη διάρκεια των ερευνών κριθεί κάποιο άτομο ύποπτο για την τέλεση κάποιου αδικήματος είς βάρος των τριών κοριτσιών άμεσα θα ενημερωθεί ο εισαγγελέας της Πάτρας για περαιτέρω ενέργειες.

Βέβαια, αν κριθεί απαραίτητο στην πορεία της έρευνας θα καταθέσουν και οι γονείς. Για κάθε θάνατο έχουν σχηματιστεί ισάριθμες δικογραφίες που θα συγκεντρώσουν και θα μελετήσουν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών, πριν καλέσουν για εξέταση τους γονείς των τριών κοριτσιών. Τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα έχουν εκφράσει μέσω του συνηγόρου τους την ικανοποίησή τους για την εισαγγελική παρέμβαση ενώ αναμένουν και την εκδίκαση της μηνυτήριας αναφοράς που είχαν καταθέσει για το θάνατο του πρώτου παιδιού της οικογένειας.

Σε ποια περίπτωση θα γίνει εκταφή

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των ιατροδικαστών Γρηγόρης Λέων ανέφερε ότι η ολοκλήρωση των ιατροδικαστικών εξετάσεων είναι αυτές που θα δείξουν τις πραγματικές αιτίες θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας,του τελευταίου παιδιού της οικογένειας που κατέληξε κι ότι τα πρώτα αποτελέσματα για τα αίτια θανάτου θα τα γνωρίζει σε λιγότερο από ένα μήνα. Απαντήσεις ζητά και η ιατρικη κοινότητα που κάνει λόγο για μυστήριο καθώς οι ιατροδικαστές εκφράζουν επιφυλάξεις για το κατά πόσο τα παθολογικής φύσεως προβλήματα επέφεραν το μοιραίο και δήλωσαν έτοιμοι να καταθέσουν και να ρίξουν φως στην υπόθεση.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένας αιφνίδιος καρδιακός θάνατος ενός νέου ατόμου πρέπει να ερευνάται ενδελεχώς. Αυτό σημαίνει νεκροψία-νεκροτομή, ιστολογικές, τοξικολογικές αλλά και άλλες ειδικότερες γενετικές. Μετά το πέρας όλων αυτών των εξετάσεων θα υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα για την αιτία θανάτου καθώς και κατά πόσο οι θάνατοι συνδέονται μεταξύ τους» αναφέρει ο Ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, ενώ συνεχίζει λέγοντας πως  μόνο εάν οι προαναφερθείσες εξετάξεις δείξουν κάτι ύποπτο στο τελευταίο παιδί που πέθανε, θα προχωρήσουν οι αρμόδιες αρχές σε εκταφή.

«Είναι ένα άλυτο μυστήριο για εμάς ,το πώς τρία διαφορετικά παιδιά, με διαφορετικό ιστορικό, κατέληξαν περίπου με την ίδια κλινική εικόνα. Είναι θετικό ότι θα ασχοληθεί η δικαιοσύνη. Αναμένεται να δώσουν απαντήσεις, οι εξετάσεις της Τζωρτζίνας για να φωτίσουν την υπόθεση» τονίζει η Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου.

Διαβάστε επίσης

Ιατροδικαστής: Όλα ανοικτά για τον θάνατο των 3 κοριτσιών – Πού εστιάζουν οι έρευνες – Δύο οι πιθανές αιτίες

Ξεσπά ο παππούς των 3 κοριτσιών – «Πού είναι αυτοί από τα πανεπιστήμια να μας πουν τι συνέβη;»

Μίνα Γκάγκα: 3 παιδιά με κορωνοϊό νοσηλεύονται διασωληνωμένα – Η πορεία της υγείας τους