Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Γιόγκα για παιδιά: Νέο trend ή ανάγκη της εποχής;

Γιόγκα για παιδιά: Νέο trend ή ανάγκη της εποχής;

Tα νευρικά παιδιά δεν αποτελούν σήμερα την εξαίρεση αλλά τον κανόνα, και αντιδρούν συχνά έντονα με αποτέλεσμα ο γονιός να μην ξέρει ή να μην αντέχει να χειριστεί την κατάσταση. H γιόγκα μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό το παιδί να ηρεμήσει, να συγκεντρωθεί και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Παύει να είναι τρωτό και αβέβαιο για τις ικανότητές του, αυτοπειθαρχείται και αντιμετωπίζει ευκολότερα τα προβλήματα που του παρουσιάζονται.

Ας δούμε τι λέει στο infokids.gr για το θέμα η Όλγα Αλεξίου, υπεύθυνη του Yoga Studio Maroussi, Πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και δασκάλα γιόγκα από το 1984 που έχει εντρυφήσει στο σύστημα της Σατυανάντα Γιόγκα στην Ελλάδα και στην Ινδία, ενώ διατηρεί και την Προεδρία του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας.

Η γιόγκα έρχεται να συμβάλει σημαντικά στην ισορροπημένη ανάπτυξη του σώματος, αλλά και της συνολικής προσωπικότητας του παιδιού. Το βοηθά να αποκτήσει ευλυγισία, αρμονικό σώμα, αλλά και αυτοπεποίθηση, δημιουργική έκφραση, καλή επικοινωνία, ηρεμία και ικανότητα συγκέντρωσης, χαρακτηριστικά που λείπουν από πολλά παιδιά, σήμερα, στην Ελλάδα.
Ο εντατικός σύγχρονος τρόπος ζωής επηρεάζει όχι μόνο εμάς, αλλά και τα παιδιά μας. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο ένα παιδί να αντιδρά, με το παραμικρό, με φωνές, νεύρα ή να κλείνεται στον εαυτό του. Η λύση δεν είναι οι δικές μας φωνές, ούτε βέβαια η τιμωρία. Η γιόγκα για παιδιά μέσα από ασκήσεις και πρακτικές που είναι συγχρόνως ψυχαγωγικά παιχνίδια προσφέρει λύσεις για όλα τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε με το παιδί σας.

Τι προσφέρει η γιόγκα:
* Οι σωματικές ασκήσεις –που μιμούνται στάσεις ζώων- δυναμώνουν το σώμα των παιδιών και βοηθούν την σωστή σωματική τους διάπλαση. Γυμνάζουν τη σπονδυλική στήλη και βοηθούν στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας.
* Οι αναπνευστικές ασκήσεις το βοηθούν να διατηρήσει ήρεμο το νευρικό του σύστημα και είναι βέβαια, ιδιαίτερα ωφέλιμες για τα υπερκινητικά παιδιά.
* Ειδικές πρακτικές αναπτύσσουν την ικανότητα παρατήρησης και συγκέντρωσης ενώ συγχρόνως δυναμώνουν το μνημονικό των παιδιών.
*Και τέλος τα ειδικά παιχνίδια επικοινωνίας τα βοηθούν να εκφραστούν ελεύθερα και να επικοινωνήσουν καλύτερα μεταξύ τους χωρίς ανταγωνισμούς και τσακωμούς.

Η ιδανική ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί τη γιόγκα είναι από 7 μέχρι 11 ετών. Η γιόγκα για παιδιά είναι μια ιδανική λύση για την ανάπτυξη μια υγιούς προσωπικότητας σε ένα υγιές και εύρωστο σώμα. Αλλά πάνω απ’ όλα η γιόγκα για παιδιά είναι μια ιδανική ψυχαγωγία.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ INFOKIDS.GR
Το Yoga Studio Maroussi προσφέρει 1 ΔΩΡΕΑΝ δοκιμαστικό μάθημα για γονείς και παιδιά. Τα μαθήματα γίνονται παράλληλα, για να απασχολείται το παιδί την ώρα που οι γονείς κάνουν το δικό τους μάθημα γιόγκα.

Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο τηλ. 210-6147618 λέγοντας απλώς ότι είδατε την προσφορά στο www.infokids.gr.

*Yoga Studio Maroussi, Σπύρου Λούη 13-15 (πεζόδρομος, Πλατεία Ηρώων), Μαρούσι, τηλ. 210-6147618, info@yogastudio.gr και www.yogastudio.gr.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.