Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Γαΐτης, Τσαρούχης, Κουλεντιανός, Φασιανός στο "σφυρί" στο Παρίσι

Γαΐτης, Τσαρούχης, Κουλεντιανός, Φασιανός στο "σφυρί" στο Παρίσι

Δημοπρασία έργων Ελλήνων καλλιτεχνών πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο Παρίσι. Αφορά έργα καλλιτεχνών που  έζησαν και δημιούργησαν στη γαλλική πρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Η δημοπρασία άρχισε στις 15.00 ώρα Ελλάδας από τον μεγάλο οίκο «PIASA» στην κεντρική αίθουσα δημοπρασιών των Παρισίων «Ντρουό» (Drouot).

Πρόκειται για έργα 73 Ελλήνων ζωγράφων που με τη συνεισφορά τους «συνέβαλαν στην πολιτιστική ακτινοβολία του Παρισιού κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα», όπως δήλωσε ο διευθυντής του οίκου PIASA Τζέιμς Φάτορι (James Fattori). Ανάμεσά τους οι Γαϊτης, Τσαρούχης, Κουλεντιανός, Φασιανός, Πράσινος, Τάκης, Γουναρόπουλος, Μόραλης, Μυταράς, Βασιλείου, Παρθένης, Ξενάκης κ.α.

Στην όλη διοργάνωση καθώς και στην έκδοση πολυτελούς καταλόγου με τα βιογραφικά των καλλιτεχνών, σε ελληνικά και γαλλικά, συνέβαλε και ο ιστορικός τέχνης Δημήτρης Ιωαννίδης.

«Μερικοί από τους καλλιτέχνες τα έργα των οποίων παρουσιάζουμε σε αυτήν τη δημοπρασία » λέει ο κ. Ιωαννίδης, «είναι ήδη γνωστά ονόματα στην αγορά τέχνης. 'Αλλοι δεν θα αργήσουν να έχουν την ίδια τύχη. Την ώρα που η γενιά αυτών που γεννήθηκαν τη δεκαετία του '20 και έφτασαν στο Παρίσι στις αρχές του '50 σιγά- σιγά σβήνει, είναι αναγκαίο να επαναφέρουμε στη μνήμη μας την ξεχωριστή συμβολή των καλλιτεχνών ελληνικής καταγωγής στην τέχνη του 20ου αιώνα στη Γαλλία, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο». Η τιμή εκκίνησης για πολλά έργα κινείται ανάμεσα στις 2.000- 10.000 ευρώ, ενώ υπάρχει και ένας σημαντικός αριθμός έργων ανάμεσα στις 15.000 έως 30.000 ευρώ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.