Μετεγγραφές φοιτητών με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια

Σημαντικές αλλαγές στο πλαίσιο των μετεγγραφών στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα θεσπίζει με νέα του απόφαση το Υπουργείο Παιδείας καθώς πλέον εισάγονται κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, σε μια προσπάθεια να ανακουφιστούν οι οικογένειες που πλήττονται από την οικονομική κρίση που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία.

Σε συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών θα δοθεί η δυνατότητα μετεγγραφής το επόμενο εξάμηνο σε αντίστοιχο τμήμα άλλου Ιδρύματος. Ένας υποψήφιος για να τύχει των ευεργετικών διατάξεων θα πρέπει κάθε μέλος της οικογένειας να έχει εισόδημα έως 7.125 ετησίως. Για παράδειγμα εάν ο υποψήφιος είναι μέλος τετραμελούς οικογένειας το ετήσιο εισόδημα της οικογένειας δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 28.500 ευρώ.

Το ποσό αυτό (7.125 ευρώ), στις μονογονεϊκές οικογένειες διπλασιάζεται. Επίσης θα ληφθούν υπόψη κριτήρια όπως το αν ο υποψήφιος έχει αδελφή η αδελφό που να φοιτά ήδη σε ένα τμήμα της ανώτατης εκπαίδευσης και μπορεί να μετεγγραφεί στην ίδια πόλη και σε αντίστοιχου επιστημονικού αντικειμένου τμήμα με αυτό που πέρασε αρχικά. Σύμφωνα με τη ρύθμιση για τις μετεγγραφές θα ληφθούν υπόψη και τα κοινωνικά κριτήρια (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ορφανοί κλπ) καθώς και ο βαθμός εισαγωγής στο τμήμα υποδοχής του κάθε υποψηφίου.