Μ’ ένα βιβλίο συζητώ: “Μήνυμα από το παρελθόν”

Αλήθεια, υπάρχει καλύτερη αφορμή για συζήτηση από την ανάγνωση ενός βιβλίου; Αν είστε fan του… σπορ, σημειώστε το εξής: Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου διοργανώνει την εκδήλωση “Μ’ ένα βιβλίο συζητώ”, την Τρίτη, 8 Μαϊου, 7.00 μ.μ. στα Εντευκτήρια της Λέσχης (Δ. Σολωμού 15, Φάρος Ν. Ψυχικού).

Η Εύη Παπαδημητρίου, παιδαγωγός, δραματοθεραπεύτρια, θα εισηγηθεί για συζήτηση το κοινωνικό μυθιστόρημα της Μάρλο Μόργκαν «Μήνυμα από το παρελθόν – Αναζητώντας τις ρίζες», Εκδ. «Διόπτρα».

Η Αυστραλιανή κυβέρνηση, μ’ ένα πρόγραμμα εκπολιτισμού των πρωτόγονων ακόμη Αβορίγινων, αποσπά από την μητέρα τους τα δίδυμα, αγόρι και κορίτσι, και τα στέλνει να μεγαλώσουν σε οικογένειες πολιτισμένες ή σε ιδρύματα ιεραποστολών. Εκεί θα μάθουν να πλένονται, να χτενίζονται, ν’ αλληλοϋποβλέπονται, να πηγαίνουν σχολείο, να υποκρίνονται, να υπακούνε, να ζούνε με τη βία, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά. Ο πολιτισμός των πρωτόγονων σε μια άμεση επαφή με τη φύση και ο πολιτισμός των λευκών, που τους «εκπολιτίζει», ξεκινώντας με την άδικη, φύσει εγκληματική απόσπαση των παιδιών από τη μάνα τους! Φυσικά για καλό σκοπό… Και ο σκοπός αγιάζει τα μέσα! Μέσο είναι και η στείρωση της μικρής στα 12 χρόνια της για να μην γεννήσει ποτέ απόγονο της φυλής της… «Η ανθρώπινη ψυχή είναι φύσει χριστιανική», όπως το διαπίστωσε ο Τερτυλλιανός. Και παρακολουθεί κανείς την διαστροφή που επιχειρείται εις βάρος αυτής της ψυχής των παιδιών, που αντιστέκονται στο κακό που τους γίνεται, αναζητώντας τις ρίζες τους.
Και μας στέλνουν «μήνυμα από το παρελθόν» γραμμένο με δύναμη κι αλήθεια από την Μάρλο Μόργκαν.