Σουβλάκια με γαρίδες, μια πρωτότυπη ιδέα για τα παιδιά

Απ’ όλα τα θαλασσινά επιλέγουμε τις γαρίδες, καθώς είναι μία από τις καλύτερες πηγές σεληνίου, ενός μετάλλου, που δυναμώνει το ανοσοποιητικό μας. Προσθέτουμε για δροσιά ντομάτα, αγγουράκι και πιπεριά και δημιουργούμε στη στιγμή ένα πάρτι μεταξύ μας, όπου προτρέπουμε τα παιδιά να σερβίρουν τα πρωτότυπα και γευστικότατα σουβλάκια μας.

Υλικά
12 καθαρισμένες μεγάλες γαρίδες
12 μισές ροδέλες αγγουριού
12 μισές φετούλες ντομάτας
6 λωρίδες πορτοκαλί πιπεριάς
12 κουτ. σούπας βινεγκρέτ

Εκτέλεση
Θα χρειαστείτε 6 ξύλινα καλαμάκια για έξι σουβλάκια. Για περισσότερα σουβλάκια, θα αυξήσετε αντιστοίχως και τα υλικά σας.
Τοποθετήστε τα καλαμάκια σε ένα μπολάκι με νερό για 30 λεπτά περίπου.
Τώρα είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε. Περάστε σε κάθε καλαμάκι από μία λωρίδα πιπεριάς και 2 γαρίδες στις δύο άκρες. Αλείψτε τα σουβλάκια με τη βινεγκρέτ και ψήστε στο γκριλ, που θα αλείψετε με λάδι, μέχρι οι γαρίδες να πάψουν να είναι διάφανες. Γυρίστε τες στο μεταξύ μία φορά.
Βγάλτε τες και αφήστε τες να κρυώσουν. Στη συνέχεια περάστε στις δύο άκρες τις φετούλες ντομάτας και δύο μισές ροδέλες αγγουριού. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, κόψτε τις μυτερές άκρες στα καλαμάκια και σερβίρετε.